תאונת ביתזכויות נפגעי תאונות בית ופציעות שמתרחשות בבית
מסתבר שמרבית התאונות בהן אנשים נפגעים פגיעות גוף, מתרחשות בבית. אנשים רבים סבורים, שאם הם נפצעו בתאונות בבית הם אינם זכאים לזכויות כלשהן, מסתבר שהם טועים. גם אנשים שנפצעו בביתם ואפילו באשמתם או ברשלנותם, במרבית המקרים זכאים לקבל פיצויים מגורמים כלשהם. יש לעשות הפרדה בין זכויות של אנשים בוגרים שנפצעו בתאונת בית, לבין ילדים שנפצעו בתאונת בית. במאמר זה אנו נעסוק תחילה באנשים מבוגרים שנפצעו בביתם. עלי לציין שאין במאמר זה להוות תחליף לייעוץ עם משרד עורכי דין לנזיקין שבו בוודאי יהיה עורך דין לתאונות בבית. המקום הראשון שאדם בוגר בגילאים שמגיל 18 ועד גיל פרישה יכול לתבוע הוא המוסד לביטוח לאומי. הענף שאותו יש לתבוע הוא ענף ביטוח נפגעי תאונות. ענף ביטוח נפגעי תאונות מקנה פיצוי לכל אדם שעקב תאונה נבצר ממנו לתפקד והוא למעשה איבד את כושר עבודתו. הפיצוי הוא לתקופה קצרה בת 90 יום וזכאים לקבל אותו לא רק אנשים עובדים אלא גם סטודנטים, עקרות בית שמעולם לא עבדו מחוץ לביתם ועוד. כל תושב שאירעה לו תאונה בארץ או בעולם ובתנאי שלא מדובר בתאונת דרכים, תאונת עבודה או בפעולת איבה. כדי להיות זכאים לקבלת הפיצוי יש להיבדק בדיקה רפואית תוך 72 שעות ממועד התאונה. למען האמת זו ארכה מאוד נדיבה כי בדרך כלל כשמדובר בתביעות בתחום הנזיקין חשוב להיבדק בדיקה רפואית ישר לאחר התאונה ולא יום לאחר התאונה. יחד עם זאת חשוב לציין שבמידה ונבדקים רק לאחר 72 שעות המוסד לביטוח לאומי, וגם כל גורם אחר, מגלה חשדנות בנוגע לנסיבות של תאונה זו. המלצתי היא לפנות לקבלת טיפול רפואי מיד לאחר התאונה. כמובן שחוק ביטוח נפגעי תאונות קובע מספר חריגים שבהם לא זכאים לקבל פיצוי בגין ביטוח נפגעי תאונות:
דמי התאונה שמשלם המוסד לביטוח לאומי לנפגעים הוא בשיעור של 75% ממוצע השכר של הנפגע בשלושת החודשים שקדמו למועד התאונה (במידה ומדובר באדם עובד). אם מדובר באדם שאינו עובד כמו לדוגמא עקרת בית, דמי התאונה יחושבו בשיעור של 25% מהשכר הממוצע במשק, קרי כ- 2000 ש"ח לחודש. בעיקרון, דמי התאונה ישולמו לפרק זמן של 90 יום. לעובד שכיר או עצמאי לא ישולמו דמי תאונה בעד שני הימים הראשונים (אלא אם כן איבד הנפגע את הכושר לעבוד למשך תקופה העולה על 12 יום ואז הוא לא יקבל תשלום רק על יום התאונה). למי שאינו עובד שכיר או עובד עצמאי (כגון: עקרת בית או סטודנט), לא ישולמו דמי תאונה בעד 14 הימים הראשונים שלאחר יום התאונה. פוליסת ביטוח תאונות אישיות, קרן פנסיה, פוליסת אובדן כושר עבודה וכו... בדרך כלל, לחלקים נרחבים באוכלוסיה יש פוליסות ביטוח שאמורות לפצות אותם במקרים של פגיעות בתאונות. מנסיוני מסתבר שבמקרים רבים, נפגעי תאונות לא מודעים לכך שהם מבוטחים בביטוחים שונים. לדוגמא, יש מקומות שבהם עושים פוליסות קבוצתיות של ביטוח תאונות אישיות, ולפעמים הפוליסות האלה מכסות לא רק את העובד, אלא גם את כל בני משפחתו. חשוב לברר ולהתעניין במקום העבודה גם שלך וגם של בן/בת זוגך האם יש פוליסת ביטוח כלשהי שמכסה את התאונה הנדונה. דוגמא נוספת היא פוליסת ביטוח תאונות אישיות שיש כמעט לכל הסטודנטים בכל המוסדות האקדמיים. חלק ניכר מהסטודנטים כלל לא מודעים שקיים ביטוח כזה, והם בכלל לא מגישים תביעות על תאונות שונות ולרבות תאונות שהתרחשו בבית. יש לבדוק גם בפוליסות ביטוח חיים ו/או פוליסות ביטוח מנהלים, האם יש ביטוח לנפגעי תאונות בית במסגרת הפוליסה. מומלץ להתייעץ עם משרד עורכי דין נזיקין ששם בוודאי יהיה עורך דין לתאונות בבית שיוכל לתת ייעוץ משפטי בנוגע לזכויות שיש לפצוע בתאונת בית. כאשר מדובר בילדים שנפצעו בבית, יש להגיש תביעה על פי פוליסת ביטוח תאונות אישיות תלמידים, שיש למעשה לכל ילד בגילאים 6 - 18. הפוליסה מכסה את התלמידים על כל אירוע תאונתי שמתרחש בארץ או בעולם. הפוליסה מכסה כל אירוע תאונתי במשך 24 שעות ביממה, 365 יום בשנה. פוליסת ביטוח תאונות אישיות תלמידים מאפשרת לתלמיד לקבל פיצוי יומי בגין כל תקופת האי כושר, וכן פיצוי בגין אחוזי הנכות הצמיתה במידה ותקבע לו כזו. תביעה כנגד המזיק: כשמדובר בתאונת בית של אנשים בוגרים או של ילדים, ובעיקר כשמדובר בבית שאינו הבית בו גרים האנשים שנפגעו (בית של חבר, שכן, קרוב משפחה או סתם מכר), יש לבדוק כיצד התרחשה התאונה. את הבדיקה כדאי לעשות באמצעות משרד עורכי דין נזיקין או עורך דין לתאונות בבית שיבחן את הנסיבות ויוכל לייעץ האם יש מקום להגיש תביעת נזקי גוף נגד האשם בתאונה. נזאם התאונה התרחשה כתוצאה מרשלנותו של בעל הבית (לדוגמא: לא היה אור בחדר המדרגות, המדרגה בבית הייתה שבורה, לא היה מעקה תיקני וכו'...), ניתן לתבוע את חברת הביטוח שמבטחת את הבית. לרוב האנשים יש חברת ביטוח שמבטחת אותם בגין תביעות צד ג'. יש לברר עם בעל הבית האם יש לו ביטוח אם כן, אז אפשר לתבוע את חברת הביטוח שלו וזאת מבלי להרגיש חוסר נעימות כלפי בעל הבית שבו התרחשה תאונת הבית. כמובן שאפשר לתבוע את בעל הבית גם אם לא היתה לו פוליסת ביטוח כנגד תביעות נזקי גוף של צדדים שלישיים, אבל תביעה כזו היא הרבה פחות נוחה מבחינה משפטית וגם הרבה פחות נעימה. משרדנו הוא משרד עורכי דין לנזיקין המתמחה בנזקי גוף. אנו נאפשר לך להתייעץ עם עורך דין לתאונות בבית! התקשר עכשיו לטלפון 1-800-229-444 וקבע פגישת ייעוץ ראשונית!!
מומלץ לקרוא גם נושאים נוספים בתחום תאונות ופציעות לרבות פציעות בבית שעשויים לעניין אותך לשם כך לחץ על : משרדנו הוא משרד עורכי דין לנזיקין המתמחה בנזקי גוף. אנו נאפשר לך להתייעץ עם עורך דין לתאונות בבית או עם עורך דין לתאונת בית. או עם מספר עורכי דין לתאונות בבית. אנו ממליצים להתייעתץ עם עורך דין לתאונות בית ולא להבתמך רק על המאמר עזה על תאונות בית. בכל מקרה של סתירה בין האמור במאמר זה על תאונות בית לבין מה שנאמר על ידי עורך דין לתאונות בית, שנפגך עמך באופן אישי, מומלץ להקשיב ולפעול רק לפי עצותיו של עורך דין לתאונות בית ולא על פי מאמר זה.
תביעות סיעוד
תביעת סיעוד על פי פוליסת ביטוח סיעוד
נוכח העלייה בתוחלת החיים הפכו ביטוחי החיים לפחות רלוונטיים (מרבית הפוליסות מסתיימות בגיל 65), ומרבית האנשים רוכשים במקומם ובמקביל אליהן, פוליסות ביטוח סיעוד. גם אלה שהשכילו לרכוש פוליסות ביטוח סיעוד לפני שנים רבות, מגדילים בשנים האחרונות את הפרשותיהם עבור הגדלת הכיסוי של פוליסות ביטוח הסיעוד או רכישת פוליסות ביטוח סיעוד נוספות. פוליסות ביטוח סיעוד מתחלקות לשני סוגים עיקריים:
אנו ממליצים לציבור לקוחותינו לרכוש את הפוליסות הרגילות, שבהן הם זכאים לקבל פיצוי חודשי, בדרך כלל מרגע שהם יהפכו להיות חולים סיעודיים. אנו ממליצים לכולם, שלא לרכוש את פוליסות ביטוח הסיעוד הנחותות, הפועלות על עיקרון השיפוי מכיוון שאלה הן פוליסות ביטוח סיעוד, שבמקרה של תביעת סיעוד כנגד חברת הביטוח, נדרש החולה הסיעודי להוכיח שהוציא כספים עבור עובד זר או עובד סיעודי אחר ואז ורק אז, מסכימות חברות הביטוח לשלם תשלום חלקי עבור הוצאותיו. על פי החוק הקיים היום ניתן להגיש תביעת סיעוד על פי פוליסת סיעוד אם המבוטח – החולה הסיעודי, אינו מסוגל לבצע לפחות 3 מבין הפעולות הבאות: אכילה, הליכה, התלבשות, התקלחות, שליטה על סוגרים, והגיינה אישית בשירותים. לדאבוני הרב, הסיוע הסוציאלי שמעניקה המדינה לחולים סיעודיים, אינו מספק ונסמך על שני חוקים עיקריים: חוק ביטוח סיעוד - בו מוענקת גמלת סיעוד על ידי המוסד לביטוח לאומי, אך גם גמלת הסיעוד על פי חוק ביטוח סיעוד מוענקת על פי מבחן הכנסות. אם רמת ההכנסות של החולה הסיעודי גבוהה מדי, הוא אינו זכאי לעזרה מהמוסד לביטוח לאומי באמצעות גמלת סיעוד. עזרה נוספת לעיתים מקבל החולה הסיעודי משרד הבריאות. משרד הבריאות מאפשר לחולים סיעודיים עזרה במימון אשפוז במוסדות סיעודיים, במידה והוכיחו שאין להם אפשרות לממן את שהותם במוסדות סיעודיים באופן עצמאי. לדאבוני הרב גם אם אין החולה הסיעודי מסוגל לממן את אשפוזו במוסד סיעודי, משרד הבריאות דורש השתתפות כספית מילדיו. היות ולא ניתן להסתמך על המערכת הציבורית בכל הנוגע לביטוח סיעוד, הפכו פוליסות ביטוח סיעוד למרכיב חיוני בסל הביטוח של כל משפחה. לדאבוננו הרב, לא רק המוסד לביטוח לאומי ומשרד הבריאות מקשים על החולה הסיעודי בכל הקשור למימוש זכיותיו בתביעות הסיעוד גם חברות הביטוח הפרטיות מערימות קשיים על החולה הסיעודי ועל בני משפחתו כשהם מגישים תביעה לחברת הביטוח הסיעודי.
במאמר זה, אנו נדון בסיבות הנפוצות שבגינן דוחות חברות הביטוח את תביעות הסיעוד. בנוסף, אנו נדון בכיסוי הביטוחי שניתן במסגרת ביטוח סיעוד, וכן נדון בסוגי ביטוח סיעוד נפוצים.
כאמור, חולה מוגדר כחולה סיעודי על פי שני מבחנים עיקריים: אם הוא אינו מסוגל לבצע 3 מבין ששת הפעולות הבאות: לקום ולשכב, להתלבש ולהתפשט, להתרחץ, לאכול ולשתות, ללכת, לשלוט בצרכיו ולהשתמש בשירותים. אדם שהוא תשוש נפש הזקוק להשגחה (למשל חולה אלצהיימר) נחשב גם הוא לחולה סיעודי.
למרות שהמבחנים ברורים, חברות הביטוח שביטחו בפוליסת ביטוח סיעוד את החולים הסיעודיים, מנסות להתחמק ולא לשלם את תגמולי הביטוח הסיעודי ברגע שמוגשת להן תביעת סיעוד. להלן תירוצים נפוצים של חברות ביטוח הסיעוד לדחיית תביעות הסיעוד: המבוטח אינו מוגדר כחולה סיעודי – זוהי דחייה מאוד נפוצה, ויש להילחם בה. ניתן להילחם בטענה זו במספר מישורים: להביא חוות דעת של רופא מומחה לגריאטריה שבה יקבע באופן חד משמעי שמדובר בחולה סיעודי, או דרישה של בדיקה מחודשת של החולה על ידי נציג של חברת הביטוח. המבוטח הסיעודי הפר את חובת הגילוי כשרכש את פוליסת הסיעוד- זו טענה שנטענת חדשות לבקרים על ידי חברות ביטוח הסיעוד. הטענה אומרת שהמבוטח הסתיר מהן (מחברות הביטוח) אינפורמציה רפואית חשובה, ועל כן הוא אינו זכאי לפיצוי. לעיתים, חברת הביטוח מגדילה לעשות ואף מבטלת את הביטוח הסיעודי בטענה, כי המבוטח הסיעודי רימה אותה והסתיר ממנה פרטים בכוונת מרמה. נטל ההוכחה של טענה זו נופל על כתפי חברת הביטוח. לא מספיק שהחולה הסיעודי לא סיפר על בעיה רפואית בעבר, חברת הביטוח צריכה להוכיח שהוא עשה זאת בזדון. אם לדוגמא חברת הביטוח לא שאלה בזמן החיתום האם המבוטח חולה במחלה מסוימת, הוא אינו חייב לדווח על המחלה. בנוסף, גם אם המבוטח לא דיווח על המחלה (למרות שהיה צריך לדווח), חברת הביטוח צריכה להוכיח שהוא הפך להיות חולה סיעודי בגין המחלה עליה לא דיווח ולא מסיבה אחרת. לדוגמא: אם אדם לא דיווח (למרות שנשאל על כך) בנוגע לבעיית לב שהייתה לו, אבל הוא הפך להיות חולה סיעודי בגין מחלת האלצהיימר. אין קשר בין בעיית הלב עליה לא דיווח לבין מחלת האלצהיימר. כך שגם במקרה זה חברת הביטוח שביטחה בפוליסת ביטוח סיעוד את החולה הסיעודי, אינה יכולה להתחמק מתביעת סיעוד. טענה שמתקיים חריג הקבוע בפוליסת ביטוח הסיעוד – חברת הביטוח טוענת שיש חריג בפוליסה, הפוטר אותה מתשלום תגמולי ביטוח סיעוד. תחילה יש לבדוק האם החריגים בפוליסת ביטוח סיעוד כתובים באותיות גדולות ומודגשות, כמחויב על פי החוק. אם החריגים כתובים באותיות של טל ומטר (אותיות קטנות) החריגים בפוליסת הסיעוד אינם תקפים. חברת הביטוח לא המציאה למבוטח עותק מפוליסת ביטוח סיעוד במעמד רכישת הפוליסה, יכול המבוטח או בא כוחו לטעון שהוא כלל לא ידע על החריג כי אם היה יודע על החריג - לא היה רוכש את הפוליסה. יש לציין שבמקרים רבים ביטלו בתי המשפט חריגים הקבועים בפוליסות הסיעוד אשר לא נמסרו למבוטחים בטרם הפכו להיות חולים סיעודיים, או חריגים אשר חברת הביטוח לא מילאה אחר חובתה ליידע את ציבור המבוטחים שלה אודות אותם חריגים ולהסביר להם את המשמעות המשפטית של החריג. בכל אופן חשוב מאוד לקבל את הדחייה של תביעת הסיעוד בכתב. על פי הפסיקה, חברת הביטוח לא יכולה כל פעם להעלות טענות חדשות. את כל טענותיה לדחיית תביעת סיעוד, על פי פוליסת ביטוח סיעוד, חייבת חברת הביטוח להעלות על הכתב כבר בהזדמנות הראשונה. חברות ביטוח שהעלו טענות חדשות לדחיית תביעת הסיעוד לאחר שהוכיחו להן שטענותיהן הראשונות אינן הגיוניות, נדחו על ידי בתי המשפט. אנו ממליצים שבכל מקרה של דחיית תביעת ביטוח, לתשלום גמלת סיעוד על פי פוליסת ביטוח סיעוד, יש להיוועץ עם עורך דין מיומן בתחום פוליסות ביטוח סיעוד הבקיא בתביעות סיעוד. לאינפורמציה נוספת בנושא תביעות סיעוד נגד ביטוח לאומי לחץ: תביעת סיעוד מביטוח לאומי
אנו משרד עורכי דין המתמחה בתביעות סיעוד! ניתן למצוא אותנו בטלפון: 1-800-229-444 התקשרו עכשיו! בכדי לקבוע פגישת ייעוץ ראשונית!
זכויות נפגעי תאונות ביםתאונות בים - נזקי גוף על אונייות תאונות על אוניות
נזקי גוף שנגרמים לאנשים שונים על אוניות הם תחום מרתק שדורש התמחות מקצועית בנושא. חשוב לציין שנזקי גוף שנגרמים לאנשים על אוניות או נזקי גוף שנגרמים מאוניות מטופלים מבחינה משפטית ומעשית באופן שונה מנזקי גוף שנגרמים ביבישה. במרבית המקרים בית המשפט שמטפל בתביעות נזקי גוף כתוצאה מתאונות בים או תאונות על אוניות או תאונות על ספינות, הוא בית המשפט לימאות שבחיפה. בית המשפט לימאות בחיפה הוא בעצם אגף בבית המשפט המחוזי בחיפה שמתמחה בתביעות שונות כנגד אוניות לרבות נזקי גוף שנגרמו מתאונה על אונייה או נזקי גוף שנגרמו מתאונה בים לא כל תביעה בגין פציעה על אונייה תגיע לפתחו של בית המשפט לימאות. ישנן תביעות שניתן לטפל בהן גם בבתי משפט אחרים. לפעמים כדאי לטפל בתביעה דווקא בבית המשפט לימאות ולעיתים מומלץ יותר לטפל בתביעה בבתי משפט אחרים. ישנם שיקולים רבים להחלטה היכן להגיש את התביעה, ולצורך קבלת החלטה כזו יש להתייעץ עם משרד עורכי דין לתאונות בים או עם עורך דין שמתמחה במשפט ימי וכן עם עורך דין שמתמחה בנזקי גוף.
אחד ההבדלים העיקריים בין תאונות ביבשה ובין תאונות בים הוא שכשתיק בנזקי גוף שנגרמו לאדם ביבשה מגיע לעורך דין לנזיקין, עורך הדין פועל במספר מישורים, אך בדרך כלל לא אצה לו הדרך כבר בימים הראשונים למצוא מי חברת הביטוח שביטחה את המזיק. בתביעת נזיקין רגילה, אפשר להתחיל במשא ומתן עם אותה חברת ביטוח גם לאחר כמה שבועות ולעיתים אפילו לאחר כמה חודשים. לא כך הוא הדבר כשמדובר בתיק נזקי גוף בים. במקרה כזה מדובר בדרך כלל באוניות זרות, שפוקדות את נמלי ישראל למספר ימים ואם אותה אונייה תעזוב את הנמל בטרם יובטחו זכויותיו של התובע, יתכן שלא יהיה את מי לתבוע בתביעת נזיקין. חשוב לציין שגם לו האונייה מבוטחת בפוליסת ביטוח לתביעות נקי גוף של צדדים שלישיים אך החברה המבטחת נמצאת באיי הבתולה הבריטיים, קרוב לוודאי שלא ניתן יהיה להיפרע מאותה חברת ביטוח. וקרוב לוודאי שחברת הביטוח גם לא תשרת את האינטרסים של האונייה ובעליה. לדוגמא, אם אונייה פגעה במלח או בעובד נמל בנמל חיפה. במצב כזה יש באופן מיידי לבצע מעצר אונייה המעצר ימשך עד שיובטחו זכויותיו של המלח או העובד הפצוע. לצורך הבטחת זכויות הנפגעים באונייות יש צורך בהפקדת ערבות בנקאית או ערבות דומה. גובה הערבות אמור להיות בגובה הנזק העתידי כדי שזכויותיו של הפצוע מהספינה לא יקופחו. חברת ביטוח רגילה לא יכולה לעזור לאוניות ולספינות במצב דברים כזה כי בנוסף חשוב לציין שאף עורך דין ישראלי לא יוכל לדעת באופן מיידי אם באמת יש ביטוח לאונייה ואם באמת ניתן להגיש תביעה בישראל כנגד אותה חברת ביטוח. במצב דברים זה, יהיה גם קשה מאוד לברר האם שולמה פרמיית הביטוח על ידי בעלי האונייה, והאם חברת הביטוח הימי אכן מבטחת בפוליסת נזקי גוף שהתרחשו בנמל בישראל. על כן, היות ובעלי האוניות לא רוצים שהאוניות יעצרו לזמן בלתי מוגבל בנמלים בכל מקרה שהאונייה תעשה תגרום לאיזשהו נזק, האונייות אינן מבטחות את עצמן בחברות ביטוח, אלא הן מתאגדות בקלאבים לערבות הדדית שהם בעצם כמו גופים מזכירים אגודות שיתופיות שונות. הקלאבים האלה משמשים בעצם כגוף אלטרנטיבי לחברות ביטוח רגילות אך הם בכל זאת שונים מחברות ביטוח ומספקים שירותים חשובים לאוניות שחברות ביטוח אינם מסוגלים לספק לאונייות וספינות בעיקר כשמדובר בתביעה של תאונה על אוניה או תביעה של תאונה על ספינה. לכל קלאב יש נציג עם סמכויות שנמצא בקרבת כל נמל ברחבי העולם, וזאת על מנת שאותו נציג יוכל לטפל באירועים חריגים ו/או תאונות נמל חריגות שעלולות להתרחש בכל נמל ברחבי העולם (במקרים רבים נציג אחד בנמל מייצג מספר קלאבים). כאשר אונייה נכנסת לנמל וגורמת נזק גוף בנמל לגורם כלשהו, יש באופן מיידי לבצע מעצר אונייה. מיד לאחר מעצר האונייה מגיע נציג הקלאב, ומפקיד בידי עורך הדין של התובע ערבות, שאמורה לכסות כל נזק נוכחי ועתידי שעלול להיגרם לתובע. לעיתים גובה הערבות מסתכם במיליוני שקלים. חשוב לציין שלאחר הפקדת הערבות בידי עורך דינו של התובע ניתן לשחרר את האונייה. ואז ניתן להתחיל לנהל את תיק נזקי הגוף, בדרך כלל התביעה מתנהלת בבית המשפט לימאות שבחיפה. ואולם חשוב לציין שמעצר האונייה אינו הליך פשוט כלל וכלל. כדי לעצור את האונייה יש צורך במשרד עורכי דין לתאונות בים שיש בו עורך דין שמתמחה במשפט ימי הבקיא בהליכים משפטיים לעצירת אוניות. נדיר מאוד שעורך דין רגיל לנזיקין ידע כיצד לעצור את האונייה. חשוב לציין שהזמן הוא קצר מאוד וכל שגיאה בהליך עצירת האונייה עלול לגרום נזק בלתי הפיך לתיק. אם האונייה תפליג מנמל ישראל ולא תחזור, קרוב לוודאי שלא יהיה את מי לתבוע. לפעמים אפשר אמנם לתבוע מזיק אלטרנטיבי אבל לא תמיד ניתן לעשות זאת ולא כדאי להסתכן. משרדנו מתמחה בתביעות נזיקין בים ולרבות נזקי גוף באוניות. משרדנו הוא משרד עורכי דין לתאונות בים. במשרדנו יש בן השאר עורך דין ימי שהוא שהוא גם רב חובל ועורך דין שמתמחה בדיני ימאות , ועורך דין שמתמחה בהליכי עצירת אוניות בנמל ומתמחה לנזקי גוף. לפרטים נוספים לחץ: רב חובל ועורך דין יש לציין שלבית המשפט לימאות בחיפה נורמות וסדרי דין השונים מסדרי הדין הרגילים בבתי המשפט האחרים. יש לצורך כך להיעזר בעורך דין הבקיא בנורמות ובסדרי הדין שבבית המשפט הימי שבחיפה. בנוסף גם כשעוסקים בתיק נזקי הגוף שנגרמו לתובע כתוצאה מהתאונה בים או התאונה על האונייה, יש צורך להכיר את הנוהלים ולרבות את נוהלי הבטיחות באוניות. כאמור לעיל משרדנו הוא משרד עורכי דין לתאונות בים ועל כן יש במשרדנו רב חובל שהוא גם עורך דין יש למשרדנו את היכולת לנתח ולבסס את האשמה של האוניה ובעליה ובכך להצליח גם בתיק נזקי הגוף. לפרטים נוספים אפשר ללחוץ עורך דין ורב חובל אם נפגעת בים או נפגעת בתאונת אונייה או נפצעת מספינה או בספינה כדאי לך להתייעץ איתנו התייעצות חינם וללא כל התחייבות מצידך אנו משרד עורכי דין המתמחה בתביעות נזקי גוף מאוניות 1-800-229-444 התקשרו עכשיו! וקבע פגישת יעוץ ראשונית!
תאונות פארקורתביעות בגין נזקי גוף מתאונות פארקור בשנים האחרונות מתפתח בישראל ספורט אקסטרים המכונה "פארקור".
תאונות פארקור תאונות בהן המתאמן פוגע בעובר אורח תמים:
מושגי יסוד בפארקור
זכויות נפגעים בתאונות אופנייםזכויות נפגעי תאונות אופניים בשנים האחרונות, בין השאר עקב העלייה במחירי הדלק, גבר השימוש באופניים בקרב אזרחי ישראל, הן ככלי תחבורה זול ונוח והן כספורט. אנו רואים בכבישי ושבילי ישראל יותר ויותר ילדים ומבוגרים שרוכבים על אופניים. חשוב לציין, הרכיבה על אופניים לעיתים גורמת לרוכבי האופניים להיפצע, ובעיקר כשמדובר בילדים. בשנים האחרונות גדל מספר הנפגעים בתאונות אופניים, ולרוכבי אופניים רבים נותרו נכויות שונות בגין הפציעה מתאונת אופניים.
כל הרופאים וכל מומחי הבטיחות ממליצים על חבישת קסדה, לכל מי שעושה שימוש בכלי רכב כגון: אופניים, גלגיליות, קורקינט סקטבורד רולרבליידז וכו'. נפילה מאופניים ללא סיבה מיוחדתבמקרה שרוכב האופניים נפל מהאופניים ונפצע, ואין גורם חיצוני שאשם בתאונת האופניים, ניתן לתבוע את הגורמים הבאים:
בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בנזקי גוף ובעיקר בתחום נפגעי תאונות אופניים, וזאת בטרם נוקטים בצעדים כלשהם. יש להיוועץ בעורך הדין לתאונות אופניים בהקדם ועד כמה שאפשר סמוך לאירוע התאונה.
אם תאונת האופניים נגרמה כתוצאה מפגם בייצור האופניים, ניתן כמובן לתבוע את כל הגורמים שצוינו לעיל. בנוסף, ניתן לתבוע גם את בית העסק שמכר את האופניים ו/או את היבואן של האופניים, וזאת על פי חוק האחריות למוצרים פגומים.
אם הפציעה מתאונת האופניים התרחשה כתוצאה ממפגע שהיה בדרך או בכביש, ניתן בנוסף לתביעות כאמור לעיל, לתבוע גם אם הגורם שאחראי למפגע. לדוגמא: אם היה בור בכביש, ניתן לתבוע את העירייה שהזניחה את הכביש והשאירה בו בור פעור לרווחה. יתכן שאפשר יהיה לתבוע גם את הקבלן מטעם העירייה שחפר את הבור בכביש. חברת הביטוח של העירייה קרוב לוודאי תשלם "פיצוי שמן" לרוכב אופניים כזה, אולם אך ורק בתנאי שהוא יוכל להוכיח את המפגע וגם את הנזק שנגרם לו כתוצאה מהפציעה בתאונת האופניים שוב אני מדגיש, רוכב האופניים שנפצע בתאונת אופניים חייב לתעד את הפציעות שנגרמו לו, ועל כן יש לצלם (הכוונה לצילום במצלמה רגילה לא צילום רנטגן) את הפציעה. פציעות כמו פצעי שפשוף המטומות (סימנים כחולים) נוטים להיעלם תוך מס' ימים ואז במידה והפציעה לא מגובה בתמונה, גובה הפיצוי שאמורה לשלם חברת הביטוח, יורד פלאים. כמשרד עורכי דין לנזיקין שעוסק רבות בתאונות אופניים אנו ממליצים שבתמונות יראו לא רק את האיזור הפגוע אלא גם את הפנים של רוכה האופניים שנפצע בתאונות האופניים. חברות הביטוח בשלבים מתקדמים יותר של תביעת תאונת האופניים, נוהגות לעיתים לטעון שהפציעות הן של אדם אחר ולא של רוכב האופניים.לסיכום פיסקה זו אני מדגיש שוב שמומלץ בכל מקרה להתייעץ גם באמצעות משרד עורכי דין לתאונות אופניים עם עורך דין לתאונות אופנים. התנגשות בין אופניים למכונית מהווה תאונת דרכיםכשמדובר בתאונת דרכים, יש לרוכב האופניים זכויות משופרות על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים כפי שיתואר להלן: רוכב אופניים, אשר נפגע בתאונת דרכים יגיש תביעה לחברת הביטוח, אשר ביטחה בביטוח חובה את הרכב שפגע ברוכב האופניים. חשוב לציין, כשמדובר בתאונת דרכים, אין חשיבות לשאלה מי אשם בתאונה. גם אם רוכב האופניים נסע בכביש סואן, באור אדום, בדרך בה יש תמרור של אין כניסה, נגד כיוון התנועה והוא הגורם הבלעדי לתאונה, עדיין מגיע לו לקבל כסף. מדובר בחוק סוציאלי שמפצה רק לפי גובה הנזק, ולא לוקח בחשבון את שאלת האשמה בתאונה. במקרים של תאונת "פגע וברח", בהם זהות כלי הרכב שפגע ברוכב האופניים אינה ידועה, או במקרים בהם לנהג הרכב לא היה רישיון, או בנסיבות אחרות בהן פוליסת הביטוח אינה מכסה את השימוש שנעשה ברכב במועד התאונה, קיימת קרן שנקראת קרנית, שהינה גוף סטטוטורי אשר אמור לפצות את נפגעי תאונות דרכים. במקרה של פציעה בתאונת אופניים כתוצאה מרכב שכאמור מוכרת גם כתאונת דרכים, יש להתייעץ במשרד עורכי דין לתאונות דרכים שבקיא גם בנושא תאונות האופניים. ולבקש לשוחח שם עם עו"ד לתאונות אופניים. נפילה מאופניים כתוצאה ממכונית שהבהילה את רוכב האופנייםאם מכונית או כלי רכב אחר מפחידים את רוכב האופניים (נניח עקב צפירה בצופר), וכתוצאה מכך מאבד רוכב האופניים את השליטה על האופניים ונפצע, מדובר בתאונת דרכים על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (וזאת גם אם לא היה מגע פיזי בין האופניים ובין המכונית). במקרה כזה, רוכב האופניים שנפצע, זכאי לקבל פיצוי כספי מחברת הביטוח שביטחה בפוליסת ביטוח חובה את "הרכב המבהיל" . פגיעת רוכב אופניים בהולכי רגלחשוב לזכור, בחלק מתאונות האופניים, פוגעים רוכבי האופניים בהולכי רגל תמימים. כאשר רוכב אופניים פוגע בהולך רגל וההולך רגל נפצע, רוכב האופניים חשוף לתביעה מצד הולך הרגל, בגין הנזקי גוף שנגרמו להולך רגל בתאונה. הולך הרגל יצטרך להוכיח את רשלנותו של רוכב האופניים. אם לדוגמא, רוכב האופניים רכב על האופניים בשבילים או על מדרכות, שאינם מיועדים לאופניים בלבד, הוא נושא באחריות והוא עלול להיות מחויב לשלם עשרות אלפי שקלים ואולי אפילו מאות אלפי שקלים להולך רגל שנפצע (הסכום תלוי בין השאר בחומרת הפציעה ובשאלה האם הולך הרגל התייעץ מספיק מוקדם עם עורך דין שמתמחה בנזקי גוף). מומלץ בכל מקרה להתייעץ גם באמצעות משרד עורכי דין לתאונות אופניים עם עורך דין לתאונות אופנים במקרה של פגיעת רוכב אופניים בהולך רגל
במקרים כאלה מומלץ הן להולכי הרגל שנפצעו בתאונת האופניים, והן לרוכבי האופניים להיוועץ בהקדם עם עורך דין לנזיקין או בעורך דין נזקי גוף ובפרט עורך דין הבקיא בתאונות אופניים. אנו ממליצים לכל רוכב אופניים לעשות גם פוליסת ביטוח תאונות אישיות, כפי שצוין לעיל, וגם פוליסה המכסה נזקי גוף שנגרמו לצדדים שלישיים, כמו במקרה של הולך רגל שנפצע עקב תאונת האופניים. אם נפגעת בתאונת אופניים מומלץ שתקרא גם את הפוסטים הבאים שעשויים להיות מאוד חשובים. לשם כך לחץ על : תביעה על פי פוליסת תאונות אישיות אנו משרד עורכי דין לנזיקין וגם משרד עורכי דין לנזקי גוף שמתמחה גם בתאונות אופניים. אנו מציעים ייעוץ לכל רוכב אופניים שנפצע. התקשר עוד היום לטלפון 1-800-229-444! וקבע פגישת ייעוץ ראשוני! זהו אמנם המאמר של מה עושים לאחר תאונת אופניים, אם אם באמת אתם רוצים לדעת מה לעשות לאחר תאונת אופנים כדאי מאוד לקרוא לא רק את המאמר של " מה עושים לאחר תאונת אופניים " אלא גם מאמרים נוספים בעניין זכויול נפגעי תאונות אופניים. כפי שצוינו לעיל בכל מקרה אין במאמר מה עושים לאחר תאונת אופניים ובמאמרים האחרים באתר כדי להחליף ייעוץ ספציפי מעו"ד לתאונות אופניים ורק עו"ד לתאונות אופניים יכול להגיד באופן בטוח מה עושים לאחר תאונת אופניים. במידה ויש סתירה בין הנאמר במאמר זה לבין הנאמר על ידי עו"ד לתאונות אופניים בייעוץ אישי, תמיד יש להעדיף את מה שנאמר על ידי עורך דין לתאונת אופניים על פני מה שכתוב במאמר. מאמרים נוספים... |