תאונת דרכים הולך רגל
אם ברצונך לקבל לתיבת הדאר האלקטרוני שלך, טיפים ועצות בנושא תאונות דרכים, יש למלא את פרטיך, ואנו נשלח לך בכל יום טיפ בעל ערך בנושא תאונות דרכים
תאונות דרכים הולך רגל תאונות דרכים בהן נדרסים הולכי רגל, הן אירוע טראומתי עבור כל המעורבים בתאונה, הן לנהג הדורס והן להולך הרגל שנפגע ובני משפחתו. תאונת דרכים של הולכי רגל הן טראומטיות במיוחד היות והולך הרגל הוא חסר הגנה ופגיעה ישירה בו, בדרך כלל גורמת לפגיעה פיסית קשה וכמובן היא גם עלולה לגרום לטראומה נפשית משמעותית, אשר עלולה להיות לתקופה ממושכת ואפילו לצמיתות. במרבית המקרים של תאונת דרכים של הולך רגל, יש צורך בקבלת סיוע כלכלי מיידי בדרך של תשלום תכוף. במרבית המקרים, חברות הביטוח מקדימות תשלום תכוף אפילו ללא צורך בפניה לבית המשפט, אך לעיתים יש צורך בפניה לבית המשפט בבקשה לתשלום תכוף (תשלום על חשבון). במקרים של תאונות הולכי רגל לעיתים יש צורך להגיש תביעה גם נגד המוסד לביטוח לאומי ,קופת החולים ועוד. מוסדות אלה הם כידוע מוסדות גדולים שמתעמרים בנפגעי תאונות הדרכים. אפשר לאמר שסטטיסטית, נפגעים בתאונת דרכים מסוג תאונת דרכים הולך רגל הם הנפגעים העיקרים מהתנהלותם של מוסדות אלה. במשרדנו צוות עורכי דין וכן בעלי מקצועות רפואיים ופארה רפואיים שמתמחים בתאונות דרכים וגם בתאונות דרכים הולך רגל. אנו נשמח לתת ייעוץ לכל פונה!
במקרה של תביעה כנגד קרנית חשוב להצטייד בפרטים ובמסמכים הבאים:
חשוב!!!
בטרם נקיטת צעדים כלשהם יש להתייעץ עם עורך דין מיומן לתאונות דריסת הולכי רגל ושמתמחה בתביעות של תאונות דרכים . משרדנו הוא משרד עורכי דין לנזיקין, שמתמחה בתאונות דרכים של הולכי רגל
מומלץ לעיין גם בנושאים חשובים נוספים בתאונות דרכים לשם כך לחץ על הקישורים הבאים:
מה עושים לאחר תאונת דרכים , כיצד לבחור עורך דין לתאונות דרכים , חוקרים של ביטוח , נכות רפואית ונכות תפקודית תאונת דרכים רגילה , תאונת דרכים בדרך לעבודה , תאונת דרכים בדרך מהעבודה לבית , תאונת פגע וברח , החלפת עורך דין בתאונת דרכים , מהי תאונת דרכים , פוליסת ביטוח חובה , תשלום מקדמה בתאונת דרכים ,תאונת דרכים של הולך רגל , תאונת דרכים ברכבת , תאונת טרקטורון , תאונת דרכים של ילדים , תאונת משאית , תאונת קטנוע , תאונת אופנוע , תאונת אוטובוס , תאונות דרכים קטלניות , תאונת דרכים עם הרוגים , הפסדי פנסיה בתאונת דרכים
אנו משרד שמתמחה בתאונות דרכים ! התקשרו עכשיו! 1-800-229-444 בעבור פגישת ייעוץ ראשונית! כל פנייה טלפונית תענה במקצועיות ובסבלנות!
אם ברצונך לקבל לתיבת הדאר האלקטרוני שלך, טיפים ועצות בנושא תאונות דרכים, יש למלא את פרטיך, ואנו נשלח לך בכל יום טיפ בעל ערך בנושא תאונות דרכים
תאונות באוטובוס
אם ברצונך לקבל לתיבת הדאר האלקטרוני שלך, טיפים ועצות בנושא תאונות דרכים, טיפים שיעזרו לך לקבל פיצוי גבווה מחברת הביטוח, יש למלא את פרטיך, ואנו נשלח לך בכל יום טיפ בעל ערך בנושא תאונות דרכים
תאונה כתוצאה מנפילה באוטובוס מהווה תאונת דרכים אנשים רבים חושבים בטעות, שרק כאשר האוטובוס מעורב בתאונת דרכים עם רכב אחר (לרבות התנגשות והתהפכות של האוטובוס), מדובר בתאונת דרכים. מסתבר, שבמרבית המקרים בהם הנוסעים באוטובוס מקבלים פיצוי על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, לא מעורב בתאונה כלי רכב נוסף. מרבית תאונות הדרכים באוטובוס מקורן בנפילות ובפציעות שמתרחשות בתוך האוטובוס מסיבות שונות.
חשוב לדעת, אם נוסע נופל בתוך האוטובוס במהלך נסיעה ונחבל, מדובר בתאונת דרכים והוא זכאי לפיצוי מהחברה שביטחה את האוטובוס בפוליסת ביטוח חובה. יש להדגיש שאין צורך אפילו בבלימה פתאומית של האוטובוס, אשר גורמת למעידה ולפציעה. מספיק שהנוסע נפל תוך כדי נסיעה באוטובוס עקב איבוד שיווי המשקל, על מנת שהחבלה שנגרמה לו תזכה אותו בפיצוי על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. להלן רשימה חלקית של פגיעות ופציעות בעת נסיעה באוטובוס, שמוגדרות כתאונת דרכים ומזכות את הנפגעים בפיצוי כספי : מרבית הפציעות באוטובוס מתרחשות בזמן הירידה או העלייה לאוטובוס. הנסיבות של תאונות אלה הינן מגוונות וכוללות בין השאר:
גם במהלך הנסיעה באוטובוס מתרחשות תאונות בנסיבות שונות:
פציעות אלה מוגדרות כתאונת דרכים המזכה את הנוסע בפיצוי כספי לכל דבר ועניין, גם אם האוטובוס לא היה במצב של נסיעה בזמן התאונה. יש לציין, שגם במקרה שבו הנפגע נפל או נפגע באשמתו, הוא זכאי לפיצוי. לדוגמא: אם הנוסע הפצוע לא ישב על אחד המושבים בזמן הנסיעה (על פי בקשת הנהג), או שהתחיל לרדת מהאוטובוס לפני שהאוטובוס עצר עצירה מוחלטת.
טיפים ועצות לפעולה במקרה של פציעה באוטובוס חשוב להקפיד על מספר כללים, על מנת להבטיח קבלת פיצוי מלא וראוי על הנזק שנגרם בתאונת דרכים בעת נסיעה באוטובוס:
את חישוב גובה הפיצוי יצטרך עורך הדין לתאונת אוטובוס להוכיח בהתאם לכללים המפורטים בחוק ובפסיקה. בין האמצעים להוכחת גובה הנזק נמנים: חוות דעת רפואית שיכתוב רופא מומחה אשר ימונה בהסכמת הצדדים או ע"י בית המשפט, קבלות על הוצאות נסיעה, כאב וסבל, אישורים על הפסדי השתכרות, אישורים על עזרת צד ג' (מטפלת, עוזרת) ועוד. תאונות אוטובוס רבות נחשבות, כאמור, בנוסף להיותן תאונות דרכים, גם תאונות עבודה. כאשר הנוסע שנפגע בתאונה היה בדרך מהבית לעבודה או מהעבודה הביתה, תחשב התאונה באוטובוס לתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה. במקרים אלה, על הנפגע לפנות למוסד לביטוח לאומי בתביעה לקבלת פיצוי וזאת במקביל לתביעת חברת הביטוח של האוטובוס.כאשר מדובר בתאונת אוטובוס שהיא גם תאונת דרכים וגם תאונת עבודה, בטרם נוקטים בצעד כלשהו יש להתייעץ עם עורך דין תאונות אוטובוס שהוא עורך דין לנזקי גוף שמתמחה בתאונות דרכים חשוב!!! בטרם נקיטת צעדים כלשהם יש להתייעץ עם עורך דין לתאונות אוטובוס ושמתמחה בתביעות של תאונות דרכים אנו משרד עורכי דין המתמחה בתאונות דרכים ואנ נעמיד לרשותך עורך דין תאונות אוטובוס שייעץ לך.
התקשרו עכשיו! 1-800-229-444
כל פנייה טלפונית תענה במקצועיות ובסבלנות.אם אתה מתעניין בתאונות אוטובוס, מומלץ לעיין גם נושאים חשובים נוספים הקשורים לתאונות באוטובוס לרבות זכויות שונות של נפגעי תאונות דרכים לשם כך לחץ על הקישורים הבאים: כיצד לבחור עורך דין לתאונות דרכים אנו משרד שמתמחה בתאונות אוטובוס ובתאונות דרכים ! התקשרו עכשיו! 1-800-229-444 וקבעו פגישה ראשונית עוד היום כל פנייה טלפונית תענה במקצועיות ובסבלנות.
אם ברצונך לקבל לתיבת הדאר האלקטרוני שלך, טיפים ועצות בנושא תאונות דרכים, שיעזרו לך לקבל פיצוי גבוה מחברת הביטוח, יש למלא את פרטיך, ואנו נשלח לך בכל יום טיפ בעל ערך בנושא תאונות דרכים
כמשרד עורכי דין לתאונות אוטובוס אנו מדגישים שאין באמור במאמר זה להחליף התייעצות אישית עם עורך דין לתאונות אוטובוס. במקרה של סתירה בן הנאמר על ידי עורך דין תאונות אוטובוס ובין הנאמר במאמר זה, יש להעדיף את העצות שנותן עורך לתאונות אוטובוס על פני הנאמר במאמר. תאונות דרכים עם הרוגיםאם ברצונך לקבל לתיבת הדאר האלקטרוני שלך, טיפים ועצות בנושא תאונות דרכים, יש למלא את פרטיך, ואנו נשלח לך בכל יום טיפ בעל ערך בנושא תאונות דרכים
אנא פנה אלינו לקבלת יעוץ בטלפון: 1-800-229-444 התקשרו עכשיו! כל פנייה טלפונית תענה במקצועיות ובסבלנותתאונות דרכים עם הרוגים
תאונות דרכים קטלניות מסתיימות לעיתים גם במוות של אנשים שהיו מעורבים בתאונה. במאמר זה ננסה להסביר ולהעריך את סכום הפיצויים ואת מרכיבי הפיצויים אשר נפסקים במקרה של מוות בתאונת דרכים.
סכום הפיצוי משתנה ממקרה למקרה והוא תלוי בגורמים רבים לרבות גיל הנפטר, מצבו המשפחתי, מספר ילדיו וגילם, גובה השתכרותו לפני התאונה ועוד...
חישוב הפיצויים להרוגים מתאונות דרכים מתחלק לשני מסלולי תביעה: א. פיצוי לבני משפחת המנוח אשר היו תלויים במנוח לפרנסתם ונקראים "תלויים".
ב. פיצוי לו זכאים היורשים שלא היו תלויים בפרנסת המנוח כגון הורים של קטין שנפטר.
חשוב לציין, שלעיתים קרובות בפועל היורשים הם גם תלויים ובמקרה זה הפיצוי הגבוה יותר הוא זה שמשולם למשפחת המנוח.
עד שנת 2004 הפערים בין שני מסלולי התביעה היו גדולים ולא הגיוניים
במסלול התביעה הראשון – כשנשארו תלויים, היה מדובר בתיקי נזיקין גדולים והאלמנה ו/או היתומים היה זוכים לקבל פיצוי הוגן בסדר גודל של בין מאות אלפי שקלים למיליוני שקלים.
במסלול התביעה השני – כשהמנוח לא הותיר תלויים, הפיצוי שהיו מקבלים היורשים היה זעום ואפילו משפיל והגיעו לסדר גודל של כ-50,000 ₪. רבות דובר על העוול שבגישה זו, ועל הצורך בשינוי חקיקה אך כמעט ששום דבר לא נעשה והבעיה נותרה באינה. לבסוף, הגיע העניין לפתחו של בית המשפט העליון שפסק בנושא בפסק דין אטינגר כי יש לפצות את משפחת הנפטר בכל החיסכון העתידי שהמנוח היה יכול לחסוך במשך כל ימי חייו לו לא היה נהרגבתאונת הדרכים. פסק דין זה מכונה בקרב עורכי הדין "הלכת השנים האבודות"
חשוב לציין שלמעשה גם היום קיימים אותם שני מסלולי תביעה, על פיהם ניתן לתבוע את חברת הביטוח של הרכב, אך הפערים בין שני המסלולים אינם חד משמעיים, במרבית המקרים הפיצוי במסלול תביעת העיזבון הוא הגדול יותר אך לעיתים הפיצוי במסלול תביעת התלויים הוא הגדול יותר.
תביעת התלויים
המרכיבים העיקריים של תביעת התלויים הם:
א. הפסדי התמיכה הכלכלית של הנפטר באלמנה וביתומים.
הבסיס לחישוב הפיצוי בגין מרכיב נזק זה הוא הכנסתו של הנפטר לפני התאונה. החישוב נעשה על בסיס ההכנסה נטו, ובתנאי שמס ההכנסה לא יעלה על 25%. במילים אחרות, אם לדוגמא בתקופה שלפני התאונה הכנסתו ברוטו של המנוח הייתה 20,000 ₪ ומס ההכנסה שניכו לו היה 8000 ₪ כך שהכנסתו נטו היתה 12,000 ₪, החישוב יהיה על בסיס 15,000 ₪ מאחר וכאמור לא מנכים על פי החישוב יותר מ- 25% מיסים על ההכנסה.
לאחר שהוסברה דרך חישוב בסיס השכר של המנוח, יש להבין כיצד מחשבים את הפסדי התמיכה באלמנה וביתומים:
ניקח לדוגמא מקרה בו האדם שנהרג השאיר אחריו אלמנה וילד בן 5, הוא השתכר שכר נטו של 8,000 ₪ ואלמנתו לא עבדה. עפ"י נתונים אלה לפני התאונה עמדו לרשות משפחת המנוח 8,000 ₪. האם האלמנה והיתום הפסידו את כל 8,000 השקלים? כמובן שלא! הבעל שנפטר צרך בחייו רק חלק מה- 8,000 ₪ שהרוויח, וחשוב לציין שקרוב לוודאי שהאלמנה והיתום יקבלו מהמוסד לביטוח לאומי קצבת שארים, שתמתן במידה מסויימת את הפסדי ההשתכרות של המשפחה. אז כיצד יחושב בכל זאת הפסד התמיכה בפועל באלמנה וביתום?
בפרקטיקה המשפטית התפתחה שיטה שנקראת "שיטת הידות". על פי שיטה זו פוסקים את הפסדי התמיכה, שנגרמו לאלמנה וליתומים, לפי העקרונות הבאים: לכל אחד מבני המשפחה יש חלק בצריכה שנקרא "ידה" ויש ידה אחת שמשותפת לכל המשפחה (מאחר ולכל משפחה יש הוצאות שלא ניתן לשייך אותן לבן משפחה ספציפי כמו למשל עלות אחזקת המקרר, דמי השכירות של דירת המגורים וכו'..).
במקרה שלפנינו מדובר ב- 4 ידות (מספרם של בני המשפחה כולל הנפטר + הידה המשותפת).
לאחר מכן מחלקים את ה-8,000 ₪ לארבעה חלקים וכך יוצא שכל חלק / ידה שווה 2000 ₪
כדלקמן:
למנוח – 2000 ₪
ליתום – 2000 ₪
לאלמנה – 2000 ₪
הידה המשפחתית – 2000 ₪
על פי שיטה זו ההפסד של היתום עד הגיעו לגיל בגרות יהיה 2000 ₪ לחודש ושל האלמנה 4000 ₪ מאחר והיא מקבלת גם את הידה המשפחתית.
לאחר שהיתום מגיע לגיל בגרות מחלקים את ה8000 ₪ לשלוש ידות (מאחר והיתום הוא כבר לא חלק מהנטל הכלכלי) וכך כל ידה שווה סך של 2,666 ₪. לפי חישוב זה האלמנה אמורה לקבל כל חודש 5,333 ₪ (שתי ידות).
חשוב לציין שבחרתי לצורך ההסבר במקרה פשוט ביותר ולצורך הפשטת ההסבר התעלמתי מגורמים שונים לרבות תקופת השירות הצבאי של היתום. אם היו לנפטר יותר ילדים היו כמובן יותר ידות, ואם האלמנה הייתה אישה עובדת יש לקחת בחישוב שיטת הידות גם את ההכנסות שלה.
בנוסף יש לציין, שבמרבית המקרים של תיקי מוות מתאונה, המוסד לביטוח לאומי מעניק לתלויים קצבאות שונות לרבות קצבת שארים או תלויים. בדרך כלל מדובר בקצבאות נמוכות אך עדיין יש לקזז אותן מהסכום שהיתום או האלמנה זכאים לקבל מחברת הביטוח של הרכב. ב. הפסד שירותים נוספים כמו הפסד שירותי אב או שירותי בן זוג
בתביעת התלויים קיים סעיף שהתפתח הקרוי "אובדן שירותי בן זוג" או "אובדן שירותי הורה". בחלק זה אנו מביאים לידי ביטוי את כל אותם שירותים שהנפטר נתן לבני משפחתו, הן שירותים חומריים (כגון: תיקונים ושיפוצים בבית) והן שירותים ריגשיים וזוגיים כאב לילדיו וכבעל לאשתו. בדר"כ נפסקים סכומים בסדר גודל של מאה אלף ₪ או מאתיים אלף ₪. לעיתים, משתכנע בית המשפט שיש להעניק פיצוי גבוה יותר בגין מרכיב נזק זה והסכום יכול להגיע גם לפי שניים מהסכומים שצויינו לעיל. ג. הוצאות הלוויה, קבורה ומצבה:
בכל מקרה של מוות מתאונה יש הוצאות נילוות בסדר גודל של 10,000 – 15,000 ₪ לצורך סידורי ההלוויה, הקבורה והמצבה. רצוי לשמור במקרים אלה על כל הקבלות, לרבות הקבלה של האוטובוס שהסיע את החברים והמשפחה בלוויה וכן את ההוצאות לחברה קדישא ולבונה המצבות. מומלץ שלא להתפתות להצעות לבצע את העסקאות ללא חשבונית כי אז קשה יותר לקבל את הפיצוי המלא מבית המשפט.
תביעת השארים (או תביעת העיזבון כאשר לא נותרו תלויים)
המרכיבים העיקריים של תביעת העיזבון הם:
א. הפסדי החיסכון העתידיים –
הבסיס לתשלום הפסדי החיסכון העתידיים הוא כאמור פסק דין אטינגר – פסק דין של בית המשפט העליון. אטינגר, היה ילד כבן 12, שנפגע בתאונת דרכים ממכונית חולפת בשעה שחצה את הכביש. הוא פונה לבית החולים ויום למחרת נפטר. משפחתו תבעה את חברת הביטוח שביטחה בפוליסת ביטוח חובה את הרכב הדורס. המשפחה טענה כי יש לפסוק להם פיצוי בגין אובדן שנות ההשתכרות העתידיות של הילד. בפסק דין אטינגר קבע בית המשפט העליון הלכה משפטית תקדימית ומחייבת שנקראת כאמור "הלכת השנים האבודות" לפיה יש לפצות את היורשים בגין כל סכומי הכסף, שהמנוח היה עתיד לחסוך במשך כל חייו. מפסק דין זה ואילך השתנתה כל תפיסת פסיקת הפיצויים למשפחותיהם של הרוגים בכל סוגי התאונות, לרבות הרוגים מתאונות דרכים.
מאוחר יותר קבע בית המשפט העליון בפסק דין "פינץ" שהפסד החיסכון יחושב עד גיל הפרישה, כאשר הגיל שנקבע בפסיקה הוא 67 שנים גם לנשים וגם לגברים.
עוד נקבע שבמקצועות מסוימים כמו רופאים, רואי חשבון, עורכי דין וכו'.. ניתן לקבוע גיל פרישה תיאורטי מאוחר יותר וזאת לאור הפרקטיקה, אשר לפיה בעלי מקצוע מסוימים ממשיכים לעבוד גם לאחר גיל 67. על מנת לפשט את החישוב נקבע בפסק דין "פינץ" שהחיסכון הוא בשיעור של 30% מההכנסה, וכשמדובר בקטינים או באנשים צעירים שטרם הגיעו לשיא הכנסתם, ההכנסה תחושב על פי השכר הממוצע במשק. כמובן, שאם מדובר באדם שבפועל הרוויח יותר, יחושבו הפסדי החיסכון העתידיים בשיעור של 30% על בסיס הכנסתו בפועל מהתקופה שלפני התאונה.
ב. כאב וסבל
מדובר בסכום זעום העומד על סך של כ- 35,000 ₪, אשר מחושב על פי נוסחה הכתובה בתקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. סכום זה אינו נתון למשא ומתן.
האם ניתן לתבוע בשני מסלולי התביעה במקביל (תלויים ושארים)? עד שנת 2006 לא היה ניתן לתבוע בשני מסלולי התביעה במקביל בטענה שמדובר בכפל פיצוי. שכן עפ"י התפיסה המשפטית הרוווחת יש להחזיר את המצב הכלכלי לקדמותו ולא לשפר את מצבו של הניזוק. התלויים ו/או השארים היו צריכים לבחור בין תביעה כעיזבון לבין תביעה כתלויים. בשנת 2006 קבע בית המשפט העליון בפסק דין אורנית צרור כי ישנם סוגים של נזקים אשר אינם מהווים כפל פיצוי וניתן לפסוק אותם במקביל גם בתביעת העיזבון וגם בתביעת התלויים.
לדוגמא: מרכיבי נזק של אובדן שירותי בן זוג ו/או אובדן שירותי הורה וכן פיצוי בגין עוגמת נפש וכאב וסבל יכולים להיתבע גם בתביעת העיזבון וגם בתביעת התלויים.
הבחירה היום מסתכמת למעשה רק בין הפסדי התמיכה (שבתביעת התלויים) לבין הפסדי החיסכון בשנים האבודות (תביעת העיזבון), מאחר ולמעשה מדובר באותם הפסדי השתכרות, שמקורם באותה המשכורת ועל כן יתכן כפל פיצוי. בראשי נזק אלה התביעה הינה חלופית. ברצוני להדגיש כי נכון להיום כבר אין למעשה חילופיות גורפת בין תביעת העיזבון לתביעת התלויים. אך בכל מקרה יש לבצע את הבחירה בין הפסדי התמיכה שבתביעת התלויים לבין הפסד החיסכון העתידי.
מומלץ שמשפחת ההרוג בתאונת הדרכים תתייעץ במקרים אלה עם עורך דין מיומן המתמחה בטיפול במקרי מוות כתוצאה מתאונת דרכים. את ההתייעצות עם עוה"ד שמתמחה בנזקי גוף יש לקיים עוד לפני שפועלים להוצאת צו ירושה. לעיתים כדאי לחלק מבני המשפחה לוותר על חלקם בעיזבון וזאת על מנת להשאיר עיזבון גדול יותר לשאר בני המשפחה, ואותו בן משפחה שויתר על חלקו בעיזבון יקבל את הפיצוי על פי מסלול התביעה של התלויים.
הנצחת ההרוג בתאונת דרכים
משרדינו פועל ומקדם פעולות הנצחה שונות שמנציחות את ההרוג בתאונת הדרכים ואת פועלו. הנצחת המנוח שנהרג בתאונת הדרכים חשובה למשפחת הנפטר הן מההיבט הרגשי – מוסרי ולעיתים היא גם חשובה מההיבט המשפטי. כדאי להתייעץ עם עורך דין לתאונות דרכים גם בנוגע לפעולות ההנצחה. חשוב לוודא שעורך הדין ער למשמעות ההנצחה של המנוח ולהשלכות המשפטיות הנובעות מפעולות ההנצחה.
אנא פנה אלינו לקבלת יעוץ בטלפון: 1-800-229-444 התקשרו עכשיו! כל פנייה טלפונית תענה במקצועיות ובסבלנות
אם ברצונך לקבל לתיבת הדאר האלקטרוני שלך, טיפים ועצות בנושא תאונות דרכים, יש למלא את פרטיך, ואנו נשלח לך בכל יום טיפ בעל ערך בנושא תאונות דרכים
תאונות רכבתאם ברצונך לקבל לתיבת הדאר האלקטרוני שלך, טיפים ועצות בנושא תאונות דרכים, יש למלא את פרטיך, ואנו נשלח לך בכל יום טיפ בעל ערך בנושא תאונות דרכים
זכויות נפגעים מנפילות ופציעות ברכבת
כל נפילה או פציעה ברכבת היא תאונת דרכים
אנשים רבים נוסעים מדי יום ברכבות. במאמר זה נדון בפציעות וחבלות אשר מתרחשות ברכבת. מטבע הדברים חלק מהנוסעים נחבלים ונפצעים במהלך הנסיעה ברכבת. מרבית התאונות ברכבת מתרחשות במהלך העלייה והירידה במדרגות הרכבת.
אנשים רבים חושבים בטעות, שרק כאשר הרכבת מעורבת בתאונת דרכים עם רכב אחר, כגון התנגשות ברכבת אחרת או התהפכות של הרכבת מכל סיבה שהיא או התנגשות באוטובוס, משאית, טרקטור, סמיטריילר, טנדר, מונית וכו'...מדובר בתאונת דרכים. מסתבר, שבמרבית המקרים בהם הנוסעים ברכבת מקבלים פיצוי על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, לא מעורב בתאונה כלי רכב נוסף. מרבית תאונות דרכים ברכבת, מקורן בנפילות ובפציעות, שמתרחשות בתוך הרכבת מסיבות שונות ומגוונות.
חשוב לדעת, שאם נוסע נופל ונחבל בתוך הרכבת במהלך נסיעה, מדובר בתאונת רכבת שהיא תאונת דרכים והוא זכאי לפיצוי מהחברה שביטחה את הרכבת בפוליסת ביטוח חובה. יש להדגיש שאין צורך אפילו בבלימה פתאומית של הרכבת אשר עלולה לגרום למעידות ולפציעות של הנוסעים. אפילו אם תאונת הרכבת היתה כתוצאה מכך שהנוסע נפל תוך כדי נסיעה ברכבת עקב איבוד שיווי המשקל, מגיע לו פיצוי על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. כמובן שבכל תאונת רכבת כדאי מאוד להתייעץ עם משרד עורכי דין לתאונות דרכים שיש בו עורך דין לתאונות רכבת בנוגע לתביעה כנגד חברת הביטוח של הרכבת
להלן רשימה חלקית של תאונות רכבת שכתוצאה מהן יש פגיעות ופציעות בעת נסיעה ברכבת שמוגדרות כתאונת דרכים ומזכות את הנפגעים בפיצוי כספי :
מרבית הפציעות ברכבת מתרחשות בזמן הירידה או העלייה לרכבת. נסיבות תאונותאלה הינן מגוונות וכוללות בין השאר:
גם במהלך הנסיעה ברכבת מתרחשות תאונות בנסיבות שונות:
פציעות אלה בתאונת רכבת מוגדרות כתאונת דרכים המזכה את הנוסע בפיצוי כספי לכל דבר ועניין, גם אם הרכבת לא הייתה במצב של נסיעה בזמן התאונה.
יש לציין, שגם במקרה שבו הנפגע נפל או נפגע באשמתו הוא זכאי לפיצוי. לדוגמא: אם הנוסע שנפצע לא ישב על אחד המושבים בזמן הנסיעה (למרות שהיו מספיק מקומות ישיבה פנויים) או נוסע שהתחיל לרדת מהרכבת לפני שהרכבת עצרה עצירה מוחלטת. חשוב לציין שכדי לממש את הזכויות בגין פציעות ברכבת, מומלץ לשכור את שירותיו של עורך דין תאונות רכבת שבקיא בכל הנושאים המשפטיים שכרוכים בתביעת תאונת רכבת. עורך הדין עובד על בסיס של הצלחה כלומר שכר הטרחה שלו מבוסס על אחוזים, כך שאין כל חשש להסתבך בהוצאות מיותרות לתשלום שכר טרחתו של עורך דין תאונות רכבת
טיפים ועצות לפעולה במקרה של פציעה ברכבת
חשוב להקפיד על מספר כללים, על מנת להבטיח קבלת פיצוי מלא וראוי על הנזק, שנגרם בתאונת דרכים בעת נסיעה ברכבת:
מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין אשר בקיא בתחום נזקי הגוף ובתחום זכויות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, כמובן שעורך דין כזה הוא גם עורך דין תאונת רכבת ויוכל לסייע לנפגע בתאתאונ לממש את זכויותיו. כל עורך דין לתאונת רכבת ידריך את הנפגע בתאונת רכבת כיצד עליו לפעול. עורך הדין לתאונת רכבת יפנה בשמו של הנפגע אל חברת הביטוח אשר מבטחת את הרכבת בפוליסת ביטוח חובה. רצוי כי הנפגע לא יפנה בעצמו אל חברת הרכבת או אל חברת הביטוח של הרכבת, אלא שיעשה זאת באמצעות עורך דין.
יש לציין, תאונה ברכבת יכולה להתרחש גם "בדרך הקלאסית", קרי תאונה שבה הרכבת הייתה מעורבת בתאונה עם כלי רכב אחר. גם במקרה זה יש להצטייד בכל הפרטים שצוינו לעיל כמו במקרים של נפילות ומעידות בתוך הרכבת.
את חישוב גובה הפיצוי יצטרכו הנפגעים להוכיח בהתאם לכללים המפורטים בחוק ובפסיקה. בין האמצעים להוכחת גובה הנזק נמנים: חוות דעת רפואית שיכתוב רופא מומחה, אשר ימונה בהסכמת הצדדים או ע"י בית המשפט, קבלות על הוצאות נסיעה, כאב וסבל, אישורים על הפסדי השתכרות, אישורים של עזרת צד ג' (מטפלת, עוזרת) ועוד.
תאונות רכבת רבות נחשבות, כאמור, בנוסף להיותן תאונות דרכים, גם תאונות עבודה. כאשר הנוסע שנפגע בתאונה היה בדרך מהבית לעבודה או מהעבודה הביתה תחשב התאונה ברכבת לתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה. במקרים אלה, על הנפגע לפנות למוסד לביטוח לאומי בתביעה לקבלת פיצוי וזאת במקביל לתביעת חברת הביטוח של הרכבת. במילים אחרות במקרה זה זכאי מי שנפצע בתאונת רכבת לקבל פיצוי גם מחברת הביטוח של הרכבת וגם מהמוסד לביטוח לאומי.
חשוב!!!
בטרם נקיטת צעדים כלשהם יש להתייעץ עם עורך דין תאונות רכבת ושמתמחה בתביעות של תאונות דרכים. חשוב לציין שכל עורך דין תאונת רכבת קרי עורך דין מתמחה לתאונות רכבת, ידגיש ויבהיר לנפגע בתאונת הרכבת שהגירסה הראשונה שהוא נותן במשטרת התנועה ו/או במוסד לביטוח לאומי חייבת להיות אמינה, רהוטה ומדויקת. כל עורך דין לתאונות רכבת גם ימליץ לשמור עותק מהפניה למשטרת התנועה וגם עותק מהפניה למוסד לביטוח לאומי במידה ותאונת הרכבת היא גם תאונת עבודה.
מומלץ לקרוא גם את הסוגיות הבאות בתאונת דרכים לשם כך לחץ על הקישורים הבאים:
כיצד לבחור עורך דין לתאונות דרכים
אנו משרד עורכי דין המתמחה בטיפול בנפגעי תאונות דרכים יש במששרדנו עורך דין תאונת רכבת, שיוכל לעזור לך לקבל פיצוי נאות מחברת הביטוח
למשרדנו יש את הידע והניסיון לטיפול בתאונות ברכבת 1-800-229-444 התקשרו עכשיו! פגישת ייעוץ ראשונית!! אם ברצונך לקבל לתיבת הדאר האלקטרוני שלך, טיפים ועצות בנושא תאונות דרכים, יש למלא את פרטיך, ואנו נשלח לך בכל יום טיפ בעל ערך בנושא תאונות דרכים
משרדנו הוא משרד עורכי דין לתאונות דרכים יש לנו עורכי דין שמתמכים בתחום תאונות רכבת כל עורך דין יכול לשמש כעורך דין לתאונות רכבת, עורך דין לתאונת רכרבת עורך דין תאונת רכבת, עורך דין פציעה ברכבת ועורך דין נפילה ברכבת. תאונת טרקטורוןאם ברצונך לקבל לתיבת הדאר האלקטרוני שלך, טיפים ועצות בנושא תאונות דרכים, יש למלא את פרטיך, ואנו נשלח לך בכל יום טיפ בעל ערך בנושא תאונות דרכים
תאונת טרקטורון היא תאונת דרכים
רישיון נהיגה בטרקטורון
החוק בישראל קובע שכדי לנהוג בטרקטורון, על הנהג להחזיק ברישיון נהיגה על טרקטור. רישיון הנהיגה על טרקטור נחשב לרישיון נהיגה, שבאופן יחסי קל להוציאו. הגיל המינימאלי הנדרש לצורך קבלת רישיון נהיגה על טרקטורון הוא 17 שנה. נהגים, שהוציאו רישיון נהיגה על טרקטור לפני שמלאו להם 17 אביבים, רשאים לנהוג בטרקטורים או בטרקטורונים לצורכי עבודה בלבד, קרי נהיגה במקרה זו תותר רק בשטחי השיפוט של ישובים חקלאיים ובמהירות שלא תעלה על 40 קמ"ש.
יש לציין שמשרד התחבורה התקין תקנה, לפיה נהיגה בטרקטורונים של משא כגון "ריינג'ר", "מיול", ו"טומקאר" תוגבל לבעלי רישיון לרכב פרטי בלבד. טרקטורונים אלה, שייעודם המקורי היה לשימוש חקלאי, שימשו בעבר בני נוער לנסיעות רגילות במקום מגוריהם. מסתבר, שבני נוער רבים התפרעו בנהיגה באותם טרקטורונים ורק לאחר שנערה נהרגה, בעת שנסעה בטרקטורון כזה, הותקנה התקנה.
תאונה בטרקטורון היא תאונת דרכים
נהגים רבים משוכנעים, שתאונה בטרקטורון אינה תאונת דרכים אם התאונה התרחשה בשדות או בשטח פתוח. חשוב לציין, תאונת דרכים מוגדרת בחוק כמאורע, שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי ובתנאי, שהנהיגה ברכב הייתה למטרות תחבורה. חשוב לציין, שהגדרת השימוש ברכב מנועי היא לא רק הנסיעה ברכב, אלא גם הכניסה לתוכו או היציאה ממנו. יש לציין, תאונה בזמן טעינה ופריקה אינה מוגדרת כתאונת דרכים. לפיכך, הנפגעים בתאונות דרכים עם טרקטורונים זכאים לקבל פיצוי על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
הסכנות שבנהיגה בטרקטורון :
הורים רבים חוששים לרכוש לילדיהם כלי רכב דו גלגלי כמו אופנוע או קטנוע, בשל העובדה שמרבית תאונות הדרכים הקטלניות הן תאונות דרכים עם אופנועים וקטנועים. הורים חושבים, שהיות והטרקטורון הוא כלי רכב עם 4 גלגלים הוא פחות מסוכן מהאופנוע או הקטנוע. גישה זו מוטעית ביסודה. הטרקטורון הוא כלי שטח בעל יכולת עבירות גבוהה, עובדה שמאפשרת לנהגים הצעירים להשתולל ולהתפרע איתו בדרכי עפר בהרים ובגבעות, ברמות סיכון ובתנאי שטח שלא ניתן לנסוע בהם באמצעות אופנועים וקטנועים.
הטרקטורון הוא כלי רכב בעל כוח כה רב ובעל יכולת נסיעה גם מחוץ לכבישי האספלט הרגילים. היות ורבים מרוכבי הטרקטורונים הם נהגים צעירים, שבדרך כלל אינם בעלי ניסיון בנהיגה בתנאי שטח קשים, כשמתרחשות תאונות דרכים עם טרקטורונים, הן בדרך כלל תאונות דרכים קטלניות.
פוליסות ביטוח החובה של טרקטורונים, בדרך כלל מבטחות רק נהג אחד. פרמיית הביטוח של פוליסת ביטוח חובה לטרקטורון, המאפשרת להרכיב על הטרקטורון נוסע נוסף היא יקרה באופן יחסי. על כן, מרבית בעלי הטרקטורונים רוכשים פוליסת ביטוח חובה, שמבטחת רק את הנהג.
ואולם, הנהגים הפזיזים במקרים רבים מתפתים להרכיב נוסע נוסף על הטרקטורון, וכשמתרחשת תאונת דרכים, הנוסע או הטרמפיסט אינו מבוטח בפוליסת ביטוח החובה של האופנוע. כמובן, שבמקרה זה תאגיד קרנית יכסה את הטרמפיסט אך תאגיד קרנית יחזור בדרישת שיבוב לנהג הטרקטורון.
אנו ממליצים לכלל ציבור בעלי הטרקטורונים להיות חכמים ולרכוש פוליסת ביטוח חובה, שמכסה גם את הנוסעים בטרקטורון.
הטרקטורונים כאמצעי בילוי חברתי:
בשנים האחרונות קיימת אופנה של טיולי טרקטורונים. משפחות שלמות יוצאות לטייל ובמהלך הטיול הן שוכרות טרקטורונים. אנו ממליצים לכל הנהגים, שיוצאים לבילוי כזה, לבדוק את פוליסת ביטוח החובה של הטרקטורון לפני הטיול. יש לבדוק שפוליסת ביטוח החובה בתוקף, ואם מצפים מהנהג לקחת איתו טרמפיסט, יש לוודא שפוליסת ביטוח החובה של הטרקטורון מכסה גם נוסעים ולא רק את הנהג.
כיצד יש לנהוג לאחר תאונת טרקטורון? במידה והתרחשה תאונת טרקטורון, יש להתייחס לתאונה זו כמו לתאונת דרכים רגילה עם כל הכללים והדרישות של תאונת דרכים רגילה (ראה פירוט באתר בנושא תאונות דרכים רגילות). בנוסף, אם מדובר בטרקטורון שכור, יש לקבל ולרשום את הפרטים של פוליסת ביטוח החובה של הטרקטורון, שהיה מעורב בתאונת הדרכים. כמובן שאם הטרקטורון התהפך ו/או נגרם לו נזק יש לצלם את הטרקטורון ההפוך ואם נגרם גם נזק יש לצלם גם את הנזק שנגרם לטרקטורון. יש כמובן לצלם גם את הפציעות ולהתפנות בהקדם לקבלת טיפול רפואי.
תביעת פיצויים – כיצד בוחרים עורך דין? יש לבחור עורך דין מתחום הנזיקין, ורצוי מתחום נזקי הגוף. יש לוודא שעורך הדין מתמחה בתאונות דרכים. יש לקבל המלצות על עורך הדין ולשוחח איתו ולראות האם מדובר עו"ד המתמחה בתאונות או בעורך דין כללי שאינו מתמחה בנזיקין.
חשוב!!! בטרם נקיטת צעדים כלשהם יש להתייעץ עם עורך דין מיומן לתאונות טרקטורון ולתאונות ברכבי שטח ושמתמחה בתביעות של תאונות דרכים. מומלץ לעיין גם בנושאים חשובים נוספים בתאונות דרכים לשם כך לחץ על הקישורים הבאים: כיצד לבחור עורך דין לתאונות דרכים אנו משרד שמתמחה בתאונות דרכים ! התקשרו עכשיו! 1-800-229-444 בעבור פגישת ייעוץ ראשונית!כל פנייה טלפונית תענה במקצועיות ובסבלנות!
אם ברצונך לקבל לתיבת הדאר האלקטרוני שלך, טיפים ועצות בנושא תאונות דרכים, יש למלא את פרטיך, ואנו נשלח לך בכל יום טיפ בעל ערך בנושא תאונות דרכים
תאונות דרכים קטלניותאם ברצונך לקבל לתיבת הדאר האלקטרוני שלך, טיפים ועצות בנושא תאונות דרכים, יש למלא את פרטיך, ואנו נשלח לך בכל יום טיפ בעל ערך בנושא תאונות דרכים
זכויות הנפגעים בתאונות דרכים קלטניות
הורים רבים חוששים לרכוש לילדיהם כלי רכב דו גלגלי כמו אופנוע או קטנוע, בשל העובדה שלדעתם מרבית תאונות הדרכים הקטלניות הן תאונות דרכים עם אופנועים וקטנועים. למעשה ההורים צודקים בעניין זה באופן חלקי מכיוון שהם שוכחים את הטרקטורונים שגם תאונות שמתרחשות איתם הם בדרך כלל תאונות דרכים קטלניות.ההורים חושבים, שהיות והטרקטורון הוא כלי רכב עם 4 גלגלים הוא פחות מסוכן מהאופנוע או הקטנוע. גישה זו מוטעית ביסודה. הטרקטורון הוא כלי שטח בעל יכולת עבירות גבוהה, עובדה שמאפשרת לנהגים הצעירים להשתולל ולהתפרע איתו בדרכי עפר בהרים ובגבעות, ברמות סיכון ובתנאי שטח שלא ניתן לנסוע בהם באמצעות אופנועים וקטנועים.
הטרקטורון הוא כלי רכב בעל כוח כה רב ובעל יכולת נסיעה גם מחוץ לכבישי האספלט הרגילים. היות ורבים מרוכבי הטרקטורונים הם נהגים צעירים, שבדרך כלל אינם בעלי ניסיון בנהיגה בתנאי שטח קשים, כשמתרחשות תאונות דרכים עם טרקטורונים, הן בדרך כלל תאונות דרכים קטלניות.
פוליסות ביטוח החובה של טרקטורונים, ואופנועים בדרך כלל מבטחות רק נהג אחד. פרמיית הביטוח של פוליסת ביטוח חובה לטרקטורון, המאפשרת להרכיב על הטרקטורון נוסע נוסף היא יקרה באופן יחסי. גם פוליסת ביטוח החובה של אופנוע או קטנוע שמאפשרת להרכיב נוסע נוסף היא יקרה באופן יחסי, על כן, מרבית בעלי הטרקטורונים והאופנועיםרוכשים פוליסת ביטוח חובה, שמבטחת רק את הנהג. במקרים רבים, שוב כדי לחסוך מעלות ביטוח החובה של הטרקטורון או האופנוע או הקטנוע, מתחייבים בעלי הרכב שהביטוח יהיה רק לנהג מסויים ואז, במקרה שבעל כלי הרכב משאיל את כלי הרכב לחבר, החבר אינו מבוטח!
יש לציין שכעורך דין שמתמחה בתאונות קטלניות לרבות תאונות אופנועים וקטנועים, תופאה רוווחת היא שהנהגים הפזיזים במקרים רבים מתפתים להרכיב נוסע נוסף על הטרקטורון, או על האופנוע וזאת כשביטוח החובה אינו מאפשר זאת, שלא לדבר על השאלת כלי הרכב לנהג אחר שלא מצויין במפורש בפוליסת ביטוח החובה. לדאבוני הרב כשמתרחשת תאונת דרכים, הנוסע או הטרמפיסט אינו מבוטח בפוליסת ביטוח החובה של האופנוע. כמובן, שבמקרה זה תאגיד קרנית יכסה את הטרמפיסט אך תאגיד קרנית יחזור בדרישת שיבוב לנהג הטרקטורון.
אנו ממליצים לכלל ציבור רוכבי האופנועוים והקטנועים וכן ציבור בעלי הטרקטורונים להיות חכמים ולרכוש פוליסת ביטוח חובה, שמכסה גם את הנוסעים בטרקטורון ו/או האופנוע, וכן לדאוג לעשות פוליסת ביטוח לכל נהג ולא רק לנהג המצוין בפוליסה.
חשוב לציין שקיימים עוד מספר רכבים מסוכנים שהם אמנם מוגדרים "כרכבים קלים" אך הם מאוד מסוכנים לדוגמא:
בישראל של 2011 אמצעי תחבורה אישי הוא לא בדיוק עניין של מותרות אלא הכרח חיוני (ויקר) בהתחשב ביעילות המוגבלת מאוד של התחבורה הציבורית.
תאונה בקורקינטים חשמלי
בפועל נמכרים היום בישראל קורקנטים המצוידים במקום במנוע הקטנן והמוגבל,במנועים של 500 ואף 700 וואט והגיעו למהירויות של 30-50 קמ"ש. מדובר למעשה בכלי רכב דו גלגלי מסוכן שכשהוא מעורב בתאונה בדרך כלל מדובר בתאונת דרכים קטלנית. למרות מספר תאונות דרכים קטלניות, האכיפה של משטרת התנועה חלשה ביותר אך לא זו היא הבעייה. הבעייה היא שכאשר קורקינט מעורב בתאונת דרכים קטלנית או בתאונת דרכים רגילה, יהיו חילוקי דעות של ממש בנוגע לזכויות הביטותיות של רוכב הקורקינט, לקבל את זכויותיו על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. המלצתי היא. לנסות לבטח בביטח חובה את הקורקינט זה עשוי למנוע הרבה מאוד צרות משפטיות במקרה של תאונת דרכים. תאונה באופניים חשמלייםמשרד התחבורה אישר בראשית 2010 יבוא אופניים חשמליים לארץ על פי תקן שנהוג בחלק ממדינות אירופה ובכך למעשה הפל לכאורה את הנהיגה על האופניים החשמליים לחוקית כיום נראה שהאופניים החשמליים תפסו את הבכורה משום שמדובר בכלי הרבה יותר בטיחותי, נוח ופחות מעייף לנסיעה מאשר קורקינט חשמלי. למרות האישור בחוק, מרבית האופניים החשמליים המקוריים או המוסבים שנמכרים בארץ אינם חוקיים. החוק מאפשר שלאופניים יהיה מנוע בהספק מקסימלי של 250 וואט ומהירות מירבית של כ 25 קמ"ש. ואולם, רוב האופניים החשלמיים הנמכרים בישראל מצויידים במנועים חזקים בהרבה שמגיעים למהירות של 40 – 50 קמ"ש ולעיתים אף יותר על פי החוק הרכיבה על אופניים חשמליים מותרת מגיל 14 בלבד וחובה גם לחבוש קסדה. ואולם בכל מה שקשור לנושא הביטוח החובה של האופניים, לדעתי הנושא אינו מוסדר דיו, ויעורר בעיות משפטיות במקרה של תאונת אופניים חשמליים שבדרך כלל היא תהיה תאונת דרכים קטלנית תאונה בקלנועיתהקלנועית הוא כלי רכב שמיועד לספק לאנשים מבוגרים אמצעי שינוע נוח.מרבית הבוחרים לנהוג בקלנועית הם אנשים מבוגרים - קשישים וישישים. על כן תאונה בקלנועית עלולה להיות תאונת דרכים קטלנית מדובר בכלי רכב נוח עם עם מושב של ממש, יחיד או זוגי. מבחינת החוק, הקלנועיות מסווגות ככלי רפואי – כסא גלגלים ממונע – המוגבל למהירות של עד 12 קמ"ש, אך אני בכל זאת ממליץ לכל האנשים המבוגרים בעלי רשיון נהיגה, לעשות ביטוח חובה לקלנועית תאונה בסגווי הסגוויי הוא כלי רכב עם טכנולוגיה מתקדמת שיש בה חמישה ג'יירוסקופים וחיישנים אשר קוראים תנועות גוף ביחס לקרקע בקצב של 100 פעמים בשנייה ומאפשרים לסגווי לשמור על יציבות ואיזון על אף שהוא מצויד רק בשני גלגלים המותקנים לרוחב הכלי. מסתבר שהנסיעה בסגוויי, ש מתגלה ככלי קל מאוד לשליטה. שמו העברי של הסגווי על פי האקדמיה ללשון הוא "הרכינוע " המהירות המרבית של הסגוויי עומדת על 13 קמ"ש ועל פי החוק מותר לשימוש מגיל 16. למרות שהוא נראה ככלי רכב פשוט להפעלה, יש לזכור שהסגווי הוא בכל זאת כלי רכב דו גלגלי, אפשר ליפול ממנו ואם הסגווי מעורב בתאונת דרכים, בדרך כלל מדובר בתאונת דרכים קטלנית
תאונות בסקייטבורד ממונע הן ממש נפוצות וזהו כלי רכב ממש מסוכן. מדובר בעצם בקרש ארוך וארבעה גלגלים קטנטנים מגומי, ממש כמו בסקייטבורד שהילדים עושים בו שימוש למטרות ספורט אקסטרים לשני הגלגלים האחוריים של הסקטייטבורד החשמלי מחובר מנוע, חשמלי ולפעמים אפילו מנוע בנזין. כשמדובר במנוע בנזין הסקייטבורד יכול להגיע למהירות של כ- 40 קמ"ש. חשוב לזכור שמדובר בכלי רכב מסוכן שהרוכה עליו עלות להסתבך בתאונת דרכים קטלנית באן השאר בשל העובדה שלסקייטבורד החשמלי אין הגה או כידון והשליטה בכיוון הנסיעה נעשית על ידי הטיית הגוף של הגולש. השליטה על המנוע ועל עוצמת המצערת נעשית בעזרת שלט שהגולש מחזיק ביד, אלחוטי או כזה שמחובר לסקייטבורד בכבל. אגב, גם בדרך כללת אין לסקייטבורד חשמל בלמים (אז פלא שהוא מעורב בתאונות דרכים קטלניות?). הסקייטבורד החשמלי אינו חוקי בארץ אך למרות זאת האכיפה חלשה, ו על כן כמשרד עורכי דין לתאונות דרכים קטלניות מגיעים אלינו מדי פעם פצועים שנפגעו בתאונת סקייטבורד חשמלי גם הטרקטורונים והאופנועים משמשים כאמצעי בילוי חברתי: בשנים האחרונות קיימת אופנה של טיולי טרקטורונים. משפחות שלמות יוצאות לטייל ובמהלך הטיול הן שוכרות טרקטורונים. אנו ממליצים לכל הנהגים, שיוצאים לבילוי כזה, לבדוק את פוליסת ביטוח החובה של הטרקטורון לפני הטיול. יש לבדוק שפוליסת ביטוח החובה בתוקף, ואם מצפים מהנהג לקחת איתו טרמפיסט, יש לוודא שפוליסת ביטוח החובה של הטרקטורון מכסה גם נוסעים ולא רק את הנהג.
כיצד יש לנהוג לאחר תאונת טרקטורון או תאונות אופנוע?
במידה והתרחשה תאונת טרקטורון או תאונת אופנוע, יש להתייחס לתאונה זו כמו לתאונת דרכים רגילה למרות שבדרך כלל מדובר בתאונת דרכים קטלנית, עם כל הכללים והדרישות של תאונת דרכים רגילה (ראה פירוט באתר בנושא תאונות דרכים רגילות). בנוסף, אם מדובר בטרקטורון או אופנוע שכור, יש לקבל ולרשום את הפרטים של פוליסת ביטוח החובה של הטרקטורון או האופנוע, שהיה מעורב בתאונת הדרכים. כמובן שאם הטרקטורון או האופנוע התהפך ו/או נגרם לו נזק יש לצלם את הטרקטורון ההפוך או האופנוע ההפוך ואם נגרם גם נזק יש לצלם גם את הנזק שנגרם לטרקטורון או לאופנוע. יש כמובן לצלם גם את הפציעות ולהתפנות בהקדם לקבלת טיפול רפואי.
תביעת פיצויים – כיצד בוחרים עורך דין? יש לבחור עורך דין מתחום הנזיקין, ורצוי מתחום נזקי הגוף. יש לוודא שעורך הדין מתמחה בתאונות דרכים. ובעקר שהוא עורך דין לתאונת דרכים קטלניות. יש לקבל המלצות על עורך הדין ולשוחח איתו ולראות האם מדובר בעו"ד המתמחה בתאונות או בעורך דין כללי שאינו מתמחה בנזיקין.
חשוב!!! בטרם נקיטת צעדים כלשהם יש להתייעץ עם עורך דין מיומן לתאונות דרכים קטלניות ולרבות לתאונות ברכבי שטח ושמתמחה בתביעות של תאונות דרכים. מומלץ לעיין גם בנושאים חשובים נוספים בתאונות דרכים לשם כך לחץ על הקישורים הבאים: כיצד לבחור עורך דין לתאונות דרכים אנו משרד שמתמחה בתאונות דרכים ! התקשרו עכשיו! 1-800-229-444 וקבעו פגישת ייעוץ ראשונית עוד היום! כל פנייה טלפונית תענה במקצועיות ובסבלנות!
אם ברצונך לקבל לתיבת הדאר האלקטרוני שלך, טיפים ועצות בנושא תאונות דרכים, יש למלא את פרטיך, ואנו נשלח לך בכל יום טיפ בעל ערך בנושא תאונות דרכים
תאונות אופנוע וקטנועאם ברצונך לקבל לתיבת הדאר האלקטרוני שלך, טיפים ועצות בנושא תאונות דרכים, יש למלא את פרטיך, ואנו נשלח לך בכל יום טיפ בעל ערך בנושא תאונות דרכים
תאונות אופנוע ותאונות קטנוע
בחירת עורך דין לתאונות אופנוע
מרבית תאונות הדרכים הקטלניות הן תאונות דרכים מסוג תאונות אופנוע או תאונות קטנוע. במרבית המקרים תאונת האופנוע (או הקטנוע) היא תאונה קשה שמלווה בפציעות קשות ומותירה את הנפגע עם פגיעות גוף קשות בהשוואה לתאונות דרכים בהן מעורבים כלי רכב עם ארבעה גלגלים.
הסיבות למרבית תאונות האופנוע או הקטנוע:
כאן המקום לציין, שקיים הבדל מהותי בין רוכבי אופנוע שנפצעים בתאונת דרכים לבין רוכבי קטנוע, שנפצעים בתאונת דרכים. האופנוע, הוא כלי רכב יציב יותר בהשוואה לקטנוע. לכן, הסיכוי לתאונת אופנוע עקב איבוד שיווי משקל (כתוצאה ממשב רוח לדוגמא) נמוך, בהשוואה לתאונת קטנוע. יחד עם זאת, אם כבר התרחשה תאונת דרכים עם כלי רכב דו גלגלי, התאונות עם אופנועים הן קטלניות יותר לעומת תאונות דרכים בהם מעורבים קטנועים.
מרבית האופנועים והקטנועים מבוטחים בפוליסת ביטוח חובה של המאגר הישראלי לביטוחי רכב ("הפול") בע"מ, הידוע בכינויו המקוצר "הפול". הסיבה לריכוזן של כמעט כל הפוליסות של האופנועים והקטנועים ב"פול" היא, ששאר חברות הביטוח מסרבות לבטח את רוכבי האופנוע והקטנוע. סירובן של חברות הביטוח לבטח את האופנועים והקטנועים נובעת מהסיכון הרב לפציעות קשות כתוצאה מתאונות דרכים, הטמון בכלי רכב אלה.
חשוב לציין, שכמו בכל תאונות הדרכים, אין חשיבות לשאלה מי אשם בתאונה. גם אם רוכב האופנוע אשם בתאונה, הוא זכאי לפיצויים בשל נזקי גוף על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. הפציעות כתוצאה מתאונות האופנוע הן בדרך כלל קטלניות ואנו עדים לפציעות כגון: שברים פתוחים, שברים מרוסקים, שברים עם תזוזה ושברי ענף ירוק, במקומות שונים בגוף לרבות בעמוד השדרה, באגן הירכיים, ברגליים, בידיים, בצלעות וכו'...בנוסף, במקרים רבים סובלים הפצועים מתאונות אופנוע מכוויות ושפשופים נרחבים בכל הגוף, המטומות (שטפי דם תת עוריים), פגיעות ראש וכמובן הם גם עלולים לסבול מתופעות של פוסט טראומה (תסמונת בתר חבלתית) שנקראת גם Post Traumatic Stress Disorder או בקיצור PTSD .
היות ומרבית הפציעות של רוכבי האופנוע והקטנוע אינן חבלות יבשות, אלא פציעות הנראות לעין, חשוב מאוד לצלם את הפציעות כבר ביום התאונה. עיכוב בצילום החבלות והסימנים החיצוניים של אפילו מספר ימים, מוריד את איכות התצלום, וזאת מכיוון שלאחר מספר ימים חלק מהפצעים מגלידים, המצב הרפואי של הנפגע משתפר והוא מרגיש ונראה הרבה יותר טוב.בכל מקרה כדאי ליצור קשר עם עורך דין לתאונות אופנוע ככל האפשר סמוך למועד תאונת האופנוע. כל עיכוב בפנייה לקבלת ייעוץ מעורך דין תאונות אופנוע מיומן, עלול בסופו של דבר לגרום נזק בלתי הפיך לתיק.
תשלום תכוף
במקרים של פציעה חמורה, אשר כתוצאה ממנה הנפגע אינו מסוגל לשוב לעבודתו למשך תקופה ממושכת, חשוב להיות מיוצג בהקדם על ידי עורך דין שמתמחה בתאונות אופנוע וזאת על מנת שעוה"ד יפנה לחברת הביטוח בדרישה לקבלת תשלום תכוף.
התשלום התכוף מהווה בעצם מעין מקדמה על חשבון הפיצויים המגיעים לנפגע בתאונת דרכים. כל סכום שיתקבל במסגרת התשלום התכוף בסמוך למועד הפציעה, יקוזז בסופו של דבר מסכום הפיצוי הסופי שהנפגע יהיה זכאי לו בסיום התיק.
יש להדגיש, שמרבית תאונות הדרכים של רוכבי האופנוע ורוכבי הקטנוע הן תאונות דרכים קטלניות והפציעות של רוכבי האופנוע והקטנוע הן בדרך כלל קשות. לכן, הפרמיות המשולמות עבור פוליסות ביטוח החובה לאופנועים ולקטנועים הן יקרות ביותר, בהשוואה לכלי רכב אחרים. כתוצאה מכך, בעלי האופנועים והקטנועים בדרך כלל לא רוכשים פוליסת "ביטוח לכל נהג" שהיא פוליסה יקרה במיוחד, ומסתפקים בביטוח שמי לנהג אחד בלבד.
תאונת אופנוע כשאין ביטוח בתוקף
אם רוכב אופנוע או קטנוע שיש לו ביטוח שמי בלבד משאיל את האופנוע/קטנוע לחבר ומתרחשת תאונה, פוליסת ביטוח החובה אינה בתוקף. יש לציין, שבמקרה כזה בו פוליסת ביטוח החובה אינה בתוקף, יכול לעיתים רוכב האופנוע/קטנוע שנפצע בתאונת הדרכים, לתבוע את הרכב הפוגע על פי פקודת הנזיקין.
במילים אחרות, אם לא ניתן לתבוע על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים והרכב השני אשם בתאונה, לעיתים ניתן להגיש תביעת נזיקין בגין נזקי הגוף שנגרמו לרוכב האופנוע שנפצע. במקרה זה, מתנהל הליך משפטי שבו יש צורך להוכיח שהאשמה בתאונה הינה של הנהג השני. אם יתברר בבית המשפט שהנהג השני אכן אשם, יתכן שפוליסת ביטוח החובה של הרכב הפוגע אינה מכסה את הנזק, לכן במקרה זה הפוליסה הרלוונטית היא "פוליסת ביטוח צד ג' גוף". במקרים כאלה, כדאי כבר בתחילת התהליך לקבל ייצוג של עורך דין תאונות דרכים שמכיר את כל הדקויות המשפטיות של תאונת אופנוע כזו.
אנו ממליצים לכל בעל רכב להשקיע עוד סכום פעוט ולרכוש בצמוד לפוליסת ביטוח החובה שלו גם פוליסת ביטוח לצדדים שלישיים.
היות וכל תאונת אופנוע או קטנוע היא בעצם תאונות דרכים, מומלץ לקרוא גם את המאמר שכתבנו בנושא "תאונות דרכים " ובכך לקבל תמונה רחבה ומדויקת יותר על תאונות אופנוע.
תאונת אופנוע/קטנוע שהן גם תאונות עבודה
תאונות אופנוע/קטנוע רבות נחשבות גם כתאונות עבודה וגם כתאונת דרכים.
התאונות מתרחשות בשלושה מצבים:
תאונת אופנוע מסוג זה נקראת "תאונה משולבת". על תאונה משולבת חלים כללים מיוחדים לכן מומלץ לקרוא את המאמר שכתבנו בנושא זה: "תאונות דרכים שהן גם תאונות עבודה".
תאונת פגע וברח
גם הולכי רגל, שנפגעו מאופנוע או מקטנוע בתאונת פגע וברח, זכאים לקבלת פיצוי על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. הזכות לפיצוי קיימת גם אם לא ניתן לאתר את פרטי האופנוע או הקטנוע, שגרם לנזק הגוף. במקרה זה, אפשר לתבוע את "קרנית", שהינו תאגיד שקם על פי חוק ומשמש כמעין חברת ביטוח לתאונות פגע וברח.
חשוב לציין, בכדי שניתן יהיה לתבוע את קרנית חייבים לעמוד במס' כללי התנהגות, לרבות היכולת להוכיח שהפצוע עשה מאמצים כנים וסבירים כדי לאתר את האופנוע/קטנוע הפוגע.
מומלץ לקחת את הפרטים של העדים לתאונה, וכן להתייעץ בדחיפות עם עורך דין המתמחה בנזקי גוף ובעיקר עורך דין המתמחה בתאונות אופנוע.
לסיכום - המלצות וטיפול
מומלץ, לכל מי שנפגע בתאונת אופנוע או תאונות קטנוע או בכל תאונות דרכים אחרת, לפנות לקבלת ייעוץ וייצוג משפטי מעורך דין לתאונות דרכים, ורצוי מעורך דין לתאונות אופנוע או קטנוע.
יש לפנות לייעוץ משפטי ראשוני סמוך למועד אירוע התאונה. רוכבי אופנוע ותיקים, ובעלי עבר של פציעות מתאונות דרכים קודמות, נוהגים להתקשר למשרדינו לצורך קבלת ייעוץ טלפוני ראשוני, כבר ממקום התאונה, כשהם עדיין שרועים ומדממים על הכביש עוד בטרם האמבולנס הגיע למקום. זו הדרך הנכונה למקסם את הזכויות של הפצועים מהתאונה.
בייעוץ ראשוני, שניתן על ידי עורך דין לתאונות דרכים רק לאחר מס' שבועות, לא תמיד ניתן לתקן את הטעויות של הנפגע, שכבר נעשו בתום לב בשבועות הראשונים בתקופה שלפני קבלת הייעוץ מעוה"ד.
חשוב!!! בטרם נקיטת צעדים כלשהם יש להתייעץ עם עורך דין מיומן לתאונות אופנוע ולתאונות קטנוע ושמתמחה בתביעות של תאונות דרכים. מומלץ לעיין גם בנושאים חשובים נוספים בתאונות דרכים לשם כך לחץ על הקישורים הבאים: כיצד לבחור עורך דין לתאונות דרכים אנו משרד שמתמחה בתאונות דרכים ! התקשרו עכשיו! 1-800-229-444 וקבעו פגישת ייעוץ ראשונית עוד היום!! כל פנייה טלפונית תענה במקצועיות ובסבלנות.
אם ברצונך לקבל לתיבת הדאר האלקטרוני שלך, טיפים ועצות בנושא תאונות דרכים, יש למלא את פרטיך, ואנו נשלח לך בכל יום טיפ בעל ערך בנושא תאונות דרכים
תאונות פגע וברחאם ברצונך לקבל לתיבת הדאר האלקטרוני שלך, טיפים ועצות בנושא תאונות דרכים, יש למלא את פרטיך, ואנו נשלח לך בכל יום טיפ בעל ערך בנושא תאונות דרכים
זכויות נפגעי תאונות דרכים בתאונות "פגע וברח"
כאשר מתרחשת תאונת דרכים ואחד מהנהגים המעורבים בתאונת הדרכים (בדרך כלל הנהג האשם) בורח ממקום התאונה, מבלי להשאיר פרטים, התאונה מוגדרת כתאונת דרכים מסוג תאונת "פגע וברח". כאשר הנהג הבורח מותיר במקום אירוע התאונה פצועים, הוא עובר עבירה פלילית חמורה. חשוב לציין, חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים נתן את דעתו על תאונות "פגע וברח" ולכן, נפגע בתאונת דרכים, שיקפיד לפעול על מספר כללים יוכל לקבל את מלוא זכויותיו כנפגע תאונת דרכים, גם אם מדובר בתאונת דרכים מסוג פגע וברח. במאמר זה אנו נסביר ונפרט כיצד על נפגע בתאונת דרכים מסוג פגע וברח, להתנהג ומה עליו לעשות על מנת לקבל את מלוא הפיצויים בגין נזקי הגוף, שנגרמו לו בתאונת הדרכים.
חברת הביטוח, שאמורה לבטח את הפצועים בתאונות פגע וברח, היא חברת ביטוח החובה של הרכב הפוגע. אם לא מצליחים לאתר את פרטיו של הרכב הפוגע, במרבית המקרים תאגיד קרנית ישמש כתחליף לחברת הביטוח, כפי שיפורט בהמשך המאמר .
מרבית נפגעי תאונות הדרכים מסוג פגע וברח, שזכאים לקבל פיצוי מהרכב הפוגע, הם הולכי הרגל. ישנם נפגעים נוספים בתאונות דרכים מסוג פגע וברח שהם אינם הולכי רגל כגון:
אם אחד הפצועים או אחד מהעדים לתאונת הדרכים הצליח לרשום את מס' הרכב שברח ממקום אירוע תאונת הדרכים, אפשר באמצעות משטרת התנועה לאתר את הפרטים של בעל הרכב ושל הנהג וכמובן של חברת הביטוח (אם קיימת כזו). חשוב להדגיש, העובדה שהצליחו לאתר את פרטי הרכב, הנהג וחברת הביטוח, לא מבטיחה שחברת הביטוח של הרכב הפוגע אכן תפצה את הנפגעים בתאונת הדרכים. במקרים רבים, נהגים שבורחים ממקום אירוע התאונה הם עברייני תנועה מועדים, שעברו על מספר חוקי תנועה שאינם קשורים לתאונת הדרכים, וזו הסיבה העיקרית לבריחתם ממקום אירוע תאונת הדרכים.
להלן סיבות שבגינן בורחים הנהגים ממקום התאונה:
כאשר מדובר בתאונות דרכים מסוג פגע וברח, ולא ניתן לאתר את פרטי חברת הביטוח, אשר ביטחה בביטוח חובה את הרכב "הבורח" או שאיתרו את הרכב הבורח אך מסיבות שונות, לרבות הסיבות שצוינו לעיל, פוליסת ביטוח החובה של הרכב לא הייתה בתוקף, הנפגעים מתאונות הדרכים האלה צריכים להגיש את תביעות הפיצויים לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים לתאגיד קרנית – שהינה קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים.
קרנית היא למעשה תאגיד, שהוקם על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים אשר אמור לשמש, בין השאר, כתחליף לחברת ביטוח במצב בו מסיבות שונות אין ביטוח חובה או שביטוח החובה אינו בתוקף כפי שהוסבר מקודם.
לכן, מומלץ בטרם הגשת התביעה לקרנית, לפנות למשרד עורכי דין לתאונות דרכים ולהתייעץ עם עורך דין לתאונות פגע וברח בן השאר כיצד להציג את התאונה בפני קרנית, ולמעשה מומלץ שאת הפנייה הראשונית לקרנית יעשה עורך הדין שהוא עורך דין לתאונות פגע ובחר ולא האדם שנפגע בתאונה. כשמגישים תביעות כנגד קרנית תחילה יש להוכיח שאכן מדובר בתאונות דרכים מסוג פגע וברח ושלא ניתן היה במאמץ סביר לקבל את פרטי הרכבים הפוגעים או שלא הייתה פוליסת ביטוח חובה בתוקף.
תאגיד קרנית ידוע כתאגיד חשדן. קרנית שולחת חוקר שמנסה לברר האם באמת התרחשה תאונת דרכים או שמדובר בתאונה אחרת. החוקר מנסה לאתר את הפרטים של הנהג הפוגע. כדי להסיר את החשד הבסיסי של תאגיד קרנית, הדרך הטובה ביותר להוכיח שאכן הנפגע נפצע בתאונת דרכים, היא באמצעות עדי ראיה. על כן, אם היו עדי ראייה במקום, יש לבקש מהם את הפרטים (שם, כתובת וטלפון), וגם אם הם לא הספיקו לראות את מספר הרישוי של הרכב הבורח, הם עדיין יוכלו להעיד שאכן הייתה תאונת דרכים מסוג פגע וברח, ואולי יוכלו גם לתת מס' פרטים מזהים לחוקר כגון: סוג הרכב, צבע הרכב, האם הנהג היה גבר או אישה, חלק מהספרות של מספר הרישוי של הרכב הפוגע וכו'...
גם אם לא היו עדים חשוב לזכור, אחד התנאים לקבלת פיצוי מקרנית, הוא מבחן "השקידה הסבירה". בתי המשפט עלולים לדחות תביעות בהסתמך על מבחן זה. בתי המשפט מצפים מהנפגעים בתאונת הדרכים, שלא לזלזל באינפורמציה שעשויה להיות חשובה לקרנית לצורך איתור הרכב הפוגע. בתי המשפט קובעים, שאם נפגעים שיכולים היו בשקידה סבירה להשיג את פרטיו של הרכב הפוגע, ולא עשו זאת, הם אינם זכאים לפיצוי מקרנית. במילים אחרות, אם היו עדי ראייה והנפגעים לא ביקשו את הפרטים שלהם, או שהנהג עצר והנפגעים לא טרחו לבקש ממנו את הפרטים, הם עלולים להיכנס לקטגוריה של "חוסר שקידה סבירה". המחוקק ובתי המשפט מצפים מהנפגעים לעזור עד כמה שאפשר לחוקרים של קרנית למצוא את הרכב הפוגע.
להלן הפרטים והכללים שעומדים במבחן השקידה הסבירה:
כמעט כל עורך דין לתאונת פגע וברח ימליץ בפני הנפגע בתאונת פגע ובחר לשתף פעולה עם החוקר של קרנית. בדרך כלל עורכי דין לתאונות דרכים ממליצים שלא לשתף פעולה עם חוקרים של חברות ביטוח ואולם, כשמדובר בתאונת פגע וברח מרבית עורכי הדין שמתחמיהם בתאונות פגע ובחר ימליצו לשתף פעולה עם החוקר.
לאחר שהחוקר של תאגיד קרנית ישתכנע שאכן מדובר בנפגע מתאונת דרכים מסוג פגע וברח או בתאונה אחרת, שלאור נסיבותיה לא ניתן לאתר את פרטי חברת הביטוח של הרכב הפוגע (כפי שיפורט כאמור בהמשך), נכנס תאגיד קרנית בנעליה של חברת הביטוח, והוא משמש כחברת ביטוח לכל דבר ועניין.
בשלב זה, מתנהלת תביעת הפיצויים על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונת דרכים כנגד תאגיד קרנית.
חשוב לציין, שאם בסופו של דבר תאגיד קרנית מוצא את הנהג הפוגע, ומסתבר שפוליסת ביטוח החובה לא הייתה בתוקף, הנהג הפוגע יתבע על ידי קרנית והוא יאלץ להחזיר לקרנית את כל הסכומים בהם היא פיצתה את נפגעי תאונת הדרכים בה הוא היה מעורב.
חשוב לציין שתאגיד קרנית אינו מיועד רק לתאונת דרכים מסוג פגע וברח וקרנית מפצה את נפגעי תאונות הדרכים גם במקרים הבאים: נפגעי תאונות דרכים שנפגעו על ידי נהגים ללא רישיון נהיגה, נפגעי תאונות דרכים שנפגעו על ידי נהגים ללא פוליסת ביטוח חובה, נפגעי תאונות דרכים שנפגעו על ידי נהגים שנהגו ברכב בניגוד לתנאי פוליסת ביטוח החובה ולכן לא ניתן לתבוע את חברת הביטוח, נפגעים על ידי נהגים שחברת הביטוח שביטחה את הרכב שלהם בפוליסת ביטוח חובה נמצאת בהליכי פירוק (פשיטת רגל), נפגעים שנפגעו על ידי נהגים שנהגו בשכרות או תחת השפעת סמים וכו'...
חשוב לציין שבמקרים אלה, אם יוכח שהנפגעים (בעיקר כשמדובר בטרמפיסטים) ידעו מראש שיש לנהג או לרכב או לפוליסה, את הבעיות שצוינו לעיל או את חלקן, הנפגע יחשב כשותף לדבר עבירה וקרוב לוודאי שלא יהיה זכאי לקבל פיצוי.
היות ותאונות פגע וברח אינן תאונות דרכים רגילות, אלא תאונות דרכים אשר הטיפול המשפטי בהן יכול להסתבך, מומלץ לכל נפגע בתאונת דרכים כזו להתייעץ עם עורך דין המיומן בתחום הנזיקין שהוא עורך דין המתמחה בתאונות דרכים ושהוא גם יכול לשמש כעורך דין תאונת פגע וברח.
המישור הפלילי של תאונת דרכים מסוג תאונת פגע וברח:
בתי המשפט לתעבורה מתייחסים בחומרה לנהגים שנתפסו בתאונות פגע וברח. תקנה 144 לתקנות התעבורה, קובעת שמדובר בעבירה שונה משאר עבירות התעבורה בכך שיש לה גם את היסוד הנפשי של הכוונה, וזאת בניגוד למרבית עבירות התעבורה האחרות. בתקנה 144 לתקנות התעבורה, מצוינים הכללים לפיהם חייב לנהוג כל נהג המעורב בתאונה בה נפגע אדם והם:
הפקרה לאחר פגיעה
בנוסף לעבירה על תקנה 144 לתקנות התעבורה, ניתן להאשים את הנהג העבריין בעבירת "ההפקרה" על פי סעיף 64 לפקודת התעבורה. עבירה זו היא עבירה חמורה ביותר. בעבירת ההפקרה קובע המחוקק כי נהג רכב המעורב בתאונה אשר ידע או שבנסיבות המקרה היה עליו לדעת כי בתאונה נפגע אדם, ולא הגיש לנפגע עזרה שהיה ביכולתו להגיש בנסיבות המקרה, לרבות הסעתו לטיפול רפואי, דינו מאסר תשע שנים.
עוד נקבע בעבירת ההפקרה לאחר פגיעה, כי לא יוטל על הנהג הפוגע מאסר על תנאי בין כעונש יחיד ובין כעונש נוסף ולא יינתן עליו צו מבחן. כלומר, במקרה של הרשעה המאסר בפועל הוא כמעט ודאי.
יש לציין שעל פי עבירת ההפקרה, התביעה המשטרתית או הפרקליטות צריכים להוכיח שהנהג הבורח, המעורב בתאונת הדרכים, היה מודע או צריך היה להיות מודע לכך שעלולים להיות פצועים או שהיו פצועים בתאונת הדרכים, וכי הוא לא עצר כדי לבדוק את תוצאות תאונת הדרכים, או לא עצר על מנת להגיש עזרה רפואית.
חשוב לציין, כי טענה שהנהג הפוגע עצר בקרבת מקום התאונה מבלי לברר את מצב הפצועים בתאונת הדרכים לא תפטור את הנהג מאחריותו לעבירה.
יש לזכור כי הנטל שחל על התביעה בעבירות אלו, מחייב את התביעה המשטרתית או את הפרקליטות להוכיח גם את היסוד הנפשי בנוסף ליסוד העובדתי, כלומר את המחשבה הפלילית של הנהג העבריין.
מרבית בתי המשפט, בדרך כלל מרחיבים את חובתם של האזרחים להושיט עזרה לאדם המצוי בסכנה בכלל, ובתאונת דרכים בפרט. כך לדוגמא, הורחבה תחולת עבירת ההפקרה מ"נהג שתוך נהיגתו גרם לתאונה" ל"נהג המעורב בתאונה".
היות ומדובר בעבירה שהסיכוי למאסר ממושך בפועל הוא גבוה מאוד, מומלץ לכל נהג שהיה מעורב בתאונת דרכים מסוג פגע וברח להתייעץ באופן מידי עם עורך דין המתמחה בתעבורה, עוד בטרם יתן את עדותו במשטרה.
לסיכום נהגים שהיו מעורבים בתאונות פגע וברח, במרבית המקרים, עלולים להסתבך בעבירות תעבורה חמורות שהן גם עבירות פליליות קשות עם קלון. בגין עבירות אלה קובע המחוקק עונשי מאסר ממושכים. אי לכך, מומלץ לכל נהג שהיה מעורב בתאונת פגע וברח להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום התעבורה עד כמה שאפשר סמוך לאירוע התאונה, ובכל מקרה לפני החקירה במשטרה.
חשוב!!! בטרם נקיטת צעדים כלשהם יש להתייעץ עם עורך דין לתאונות פגע וברח ושמתמחה בתביעות של תאונות דרכים . אנו משרד עורכי דין לנזיקין, שמתמחה בתאונות פגע וברח מומלץ לעיין גם בנושאים חשובים נוספים בתאונות דרכים לשם כך לחץ על הקישורים הבאים: מה עושים לאחר תאונת דרכים , כיצד לבחור עורך דין לתאונות דרכים , חוקרים של ביטוח , נכות רפואית ונכות תפקודית תאונת דרכים רגילה , תאונת דרכים בדרך לעבודה , תאונת דרכים בדרך מהעבודה לבית , תאונת פגע וברח , החלפת עורך דין בתאונת דרכים , מהי תאונת דרכים , פוליסת ביטוח חובה , תשלום מקדמה בתאונת דרכים ,תאונת דרכים של הולך רגל , תאונת דרכים ברכבת , תאונת טרקטורון , תאונת דרכים של ילדים , תאונת משאית , תאונת קטנוע , תאונת אופנוע , תאונת אוטובוס , תאונות דרכים קטלניות , תאונת דרכים עם הרוגים , הפסדי פנסיה בתאונת דרכים
אנו משרד שמתמחה בתאונות דרכים ! התקשרו עכשיו! 1-800-229-444 בעבור פגישת ייעוץ ראשונית! כל פנייה טלפונית תענה במקצועיות ובסבלנות!
אם ברצונך לקבל לתיבת הדאר האלקטרוני שלך, טיפים ועצות בנושא תאונות דרכים, יש למלא את פרטיך, ואנו נשלח לך בכל יום טיפ בעל ערך בנושא תאונות דרכים
במשרדנו יש מספר עורכי דין לתאונות פגע וברח. כל עורך דין לתאונת פגע וברח או עורך דין לתאונות פגע וברח הוא קודם כל עורך דין לנזיקין שבקיא בתאונות דרכים ובתאנות פגע וברח תאונות משאיתאם ברצונך לקבל לתיבת הדאר האלקטרוני שלך, טיפים ועצות בנושא תאונות דרכים, יש למלא את פרטיך, ואנו נשלח לך בכל יום טיפ בעל ערך בנושא תאונות דרכים
המקרים בהם תאונת משאית היא גם תאונת דרכים בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קיימת הגדרה מפורטת מהי תאונת דרכים ומהו שימוש ברכב מנועי. למרות ההגדרה המפורטת שבחוק, בתאונות דרכים רבות, קיימות מחלוקות של ממש בין עורכי הדין של נפגעי תאונות הדרכים ובין עורכי הדין של חברות הביטוח, בשאלה האם מדובר בכלי רכב מנועי, האם מדובר בשימוש בכלי רכב מנועי וכמובן האם מדובר בתאונת דרכים או בתאונה אחרת.
מובן שעורכי הדין של חברות הביטוח מנסים להתחמק מהמסגרת של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. מכיוון שאם התאונה תוגדר כתאונת דרכים על פי חוק זה, האחריות של חברות הביטוח היא מוחלטת וכל המחלוקת מצטמצמת רק לגובה הנזק.
כשמדובר בתאונות המתרחשות במשאיות, הפתח למחלוקות הוא הרבה יותר גדול מאשר המחלוקות המתייחסות לכלי רכב רגילים. עורכי דין המתמחים בנזיקין מתנצחים במשך שנים בבתי משפט בשאלה האם תאונת המשאית היא תאונת דרכים או שהיא תאונה אחרת.
בעיקרון, משאית היא כלי רכב מנועי ואם המשאית הייתה מעורבת בתאונת דרכים עם נפגעים, הרי שמדובר בתאונת דרכים על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. כמובן, שבדרך כלל תאונה זו תוגדר כתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה כי מרבית האנשים לא נוהגים במשאיות להנאתם אלא במסגרת עבודתם.
חשוב לציין, במסגרת אחד התיקונים לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, הוחרג כל הנושא של טעינה ופריקה. במילים אחרות, אדם שנפצע בתאונה שאירעה במהלך פריקה או טעינה של סחורה או מטען אחר, פציעתו לא תוגדר כתאונת דרכים והנפגע לא יוגדר כנפגע תאונת דרכים. כשמדובר ברכב פרטי, נקבע בפסיקת בתי המשפט, שהכנסת סלי הקניות מהמרכול (או כל חנות אחרת) לתא המטען של המכונית הפרטית, אינה מוגדרת כפריקה וטעינה של סחורה ואם אדם נפצע במהלך הכנסת הקניות לתא המטען או למכונית, הוא כן יוגדר כנפגע תאונת דרכים.
כשמדובר באדם שנפגע בתאונה בזמן פריקה או טעינת סחורה למשאית, לא מדובר בתאונת דרכים אלא בדרך כלל רק בתאונת עבודה. כפועל יוצא מכך, אם עובד נפצע על הארגז של המשאית או בנפילה ו/או בירידה מארגז המשאית, מדובר אמנם בתאונת משאית אך לא בתאונת דרכים. עובד זה לא יוכל לתבוע את ביטוח החובה של הרכב, אך הוא יוכל לתבוע את ביטוח צד ג' גוף של המשאית. בניגוד לתביעות על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, בהן הנפגעים לא צריכים להוכיח את אשמת הנהג, על מנת לתבוע את ביטוח צד ג' גוף של המשאית, על עורך הדין של הנפגע להוכיח שהייתה אשמה מצידו של המזיק. קרי, להוכיח שהייתה איזו שהיא רשלנות של בעל המשאית/הנהג/המעביד וכו'...אי לכך, בעל משאית שאינו עושה למשאית שבבעלותו פוליסת ביטוח צד ג' גוף, לוקח סיכון עצום. אם תתרחש תאונת משאית, שאינה מוגדרת כתאונת דרכים, רק פוליסת ביטוח צד ג' גוף עשויה להגן על בעל המשאית מפני תביעה אישית.
נהג המשאית אשר לאחר נסיעה במשאית יורד במדרגות הקבינה של המשאית (המקום שבו יושב הנהג), מועד ונופל או שהוא עולה לקבינה של המשאית כדי לנסוע במשאית, מועד ונופל, יוגדר כנפגע תאונת דרכים על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, ויהיה זכאי למלוא הפיצוי על פי החוק.
במקרים רבים, עורכי הדין של חברת הביטוח של המשאית, אשר מבטחת בביטוח חובה את המשאית, ינסו להערים קשיים על הנהג הפצוע בניסיון להתחמק מתשלום הפיצויים בשל נזקי הגוף שנגרמו לנהג או לאדם שישב ליד הנהג.
כשמתרחשת תאונת משאית ויש סיכוי שהתאונה תוגדר כתאונת דרכים, יש להתייעץ עם עורך דין מתמחה בתאונות הדרכים, בטרם פונים למוסדות השונים, לרבות משטרת התנועה, המוסד לביטוח לאומי וחברת הביטוח. ניסוח לקוי של נסיבות התאונה עלול לשלול מהנפגע את הזכות לקבל פיצויים, על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
חשוב!!! בטרם נקיטת צעדים כלשהם יש להתייעץ עם עורך דין מיומן אלי מאור לתאונות משאית ושמתמחה בתביעות של תאונות דרכים. מומלץ לעיין גם בנושאים חשובים נוספים בתאונות דרכים לשם כך לחץ על הקישורים הבאים: כיצד לבחור עורך דין לתאונות דרכים אנו משרד שמתמחה בתאונות דרכים ! תקשר עכשיו! 1-800-229-444 וקבע פגישת ייעוץ ראשונית!!! כל פנייה טלפונית תענה במקצועיות ובסבלנות.
אם ברצונך לקבל לתיבת הדאר האלקטרוני שלך, טיפים ועצות בנושא תאונות דרכים, יש למלא את פרטיך, ואנו נשלח לך בכל יום טיפ בעל ערך בנושא תאונות דרכים
|