תאונות בבית הספרתאונות בבית הספר הביטוח הנפוץ ביותר לתלמידי בתי הספר הוא ביטוח תאונות אישיות תלמידים. כל ילדי ישראל בגילאי 18 – 6 (לעיתים גם ילדים בני 5), מבוטחים בביטוח תאונות אישיות תלמידים. כלומר למעשה כל הילדים שלומדים בבתי הספר אמורים להיות מבוטחים, וזאת על פי חוזר מנכ"ל משרד החינוך. תלמידי בית הספר מבוטחים 24 שעות ביממה, 365 יום בשנה, ומכוסים במקרה של אירועי תאונות תלמידים מכל הסוגים, למעט תאונות ילדים שהפיצוי עבורן מוסדר על פי חוק ספציפי כגון: תאונות דרכים, מלחמה ופעולות טרור, פעילות צבאית סדירה ונזק הנגרם במהלך עבודה. הפיצוי של תלמידי בתי הספר על פי פוליסת תאונות אישיות תלמידים אינו מותנה בהוכחה של מעשה רשלנות מצד רשות כלשהיא, וכמו כן, אין הפיצוי מנוכה מכל פיצוי אחר שיקבל הנפגע מכל גורם אחר בגין אותה תאונה. חשוב לציין שהפיצוי לא מותנה בכך שהתלמיד יהיה במסגרת בית הספר בזמן התאונה!
הערה: בחלק מחברות הביטוח מבוטחים גם הורי הילדים המבוטחים. בעיקר כשמדובר בתאונה בבית הספר שהתרחשה במסגרת בית הספר. יש לברר את זה אצל עו"ד מיומן שהוא מתמחה לתאונות ילדים ובפרט לפוליסת ביטוח תאונות אישיות תלמידים.
התביעה בתאונות ילדים על פי פוליסת ביטוח תאונות אישיות תלמידים מתיישנת ברוב המקרים כשהנפגע מגיע לגיל 21. כלומר, ניתן במרבית המקרים לתבוע פיצויים בגין תאונות ילדים שאירעו כשהנפגע היה בין גיל 6 לגיל 18, אבל את התביעה יש להגיש לא יאוחר מגיל 21 (3 שנים מהיום בו מלאו לנפגע 18 אביבים). חשוב לציין שבמקרים מסוימים עורך דין המתמחה בתאונות ילדים יכול לעקוף את בעיית ההתיישנות של תאונות ילדים, קרי יכול להגיש את התביעה גם לאחר שהנפגע עבר את גיל 21 . לצורך כך יש להתייעץ עם עורך דין בעל נסיון והמיומן בתאונות ילדים ובעיקר בפוליסת ביטוח תאונות אישיות תלמידים.
שכר הטרחה של עורך הדין נקבע באחוזים התלויים בהצלחתו בתיק. תביעות משפטיות של תאונות ילדים את התביעות בגין תאונות ילדים על פי פוליסות לתאונות אישיות תלמידים ניתן להגיש כמעט בכל בית משפט בישראל. עורכי דין המתמחה לפוליסות תאונות אישיות תלמידים, בדרך כלל מגישים תביעות נוספות בגין אותה תאונה. בתביעות האלה תובעים בין השאר הן על פי פוליסת תאונות אישיות תלמידים והן תביעות ביטוח צד ג', קרי תביעה כנגד הגופים שבגללם התרחשה תאונת הילד. וזאת בגין עוולת הרשלנות שגרמה לתאונת תלמיד. אנו נרחיב בנושא זה בהמשך דף זה כשמדובר בתאונה בה נפגע תלמיד במסגרת בית הספר.
במקרים רבים, ניתן לתבוע, בנוסף לפוליסה הבסיסית שזה עתה עסקנו בה, גורם נוסף בגין אותה תאונה. לצורך כך, יש בדרך כלל להוכיח רשלנות של אותו גורם. נשאלת השאלה מה היא הרשלנות של משרד החינוך בכך שהילד נפצע במשחק כדוררגל? התשובה לכך היא במגרש. אם מדובר במגרש דשא תיקני, יתכן ואין רשלנות של משרד החינוך או רשלנות של המועצה המקומית/העירייה. ואולם, אם המשחק התקיים במגרש מאספלט או מבטון, והילד נפל ונפצע כתוצאה מהמגרש הקשיח, כנראה שמדובר ברשלנות של בית הספר. כלומר, רשלנות של משרד החינוך ו/או המועצה המקומית/העירייה. במאמר מוסגר עלי לציין שבדרך כלל בתביעות כאלה יש שני נתבעים, מכיוון שברוב המקומות משרד החינוך אחראי על המורים - אלה שנתנו את ההוראות הפזיזות, והמועצה המקומית/העירייה אחראית על המבנה ועל תחזוקתו. לכן, בדרך כלל התביעה היא נגד שני גורמים אלה. במקרים כאלה יש להצטייד מבעוד מועד בתמונות ו/או סרטוני וידאו שמתארים את המחדל של בית הספר. בשלב מאוחר יותר, קרוב לוודאי שיהיה קשה לצלם את התמונות כי לפעמים המועצה המקומית/העירייה או משרד החינוך מזדרזים לתקן את המחדל, ואז האפשרות לתאר את הנזק מצטמצמת.
פנה אלינו לקבלת יעוץ ראשוני עוד היום בטלפון: 1800-229-444 |