תאונת בית

זכויות נפגעי תאונות בית ופציעות שמתרחשות בבית 

 

מסתבר שמרבית התאונות בהן אנשים נפגעים פגיעות גוף, מתרחשות בבית. אנשים רבים סבורים, שאם הם נפצעו בתאונות בבית הם אינם זכאים לזכויות כלשהן, מסתבר שהם טועים. גם אנשים שנפצעו בביתם ואפילו באשמתם או ברשלנותם, במרבית המקרים זכאים לקבל פיצויים מגורמים כלשהם. יש לעשות הפרדה בין זכויות של אנשים בוגרים שנפצעו בתאונת בית, לבין ילדים שנפצעו בתאונת בית. במאמר זה אנו נעסוק תחילה באנשים מבוגרים שנפצעו בביתם. עלי לציין שאין במאמר זה להוות תחליף לייעוץ עם משרד עורכי דין לנזיקין שבו בוודאי יהיה עורך דין לתאונות בבית.

המקום הראשון שאדם בוגר בגילאים שמגיל 18 ועד גיל פרישה יכול לתבוע הוא המוסד לביטוח לאומי. הענף שאותו יש לתבוע הוא ענף ביטוח נפגעי תאונות. ענף ביטוח נפגעי תאונות מקנה פיצוי לכל אדם שעקב תאונה נבצר ממנו לתפקד והוא למעשה איבד את כושר עבודתו. הפיצוי הוא לתקופה קצרה בת 90 יום וזכאים לקבל אותו לא רק אנשים עובדים אלא גם סטודנטים, עקרות בית שמעולם לא עבדו מחוץ לביתם ועוד.

כל תושב שאירעה לו תאונה בארץ או בעולם ובתנאי שלא מדובר בתאונת דרכים, תאונת עבודה או בפעולת איבה. כדי להיות זכאים לקבלת הפיצוי יש להיבדק בדיקה רפואית תוך 72 שעות ממועד התאונה. למען האמת זו ארכה מאוד נדיבה כי בדרך כלל כשמדובר בתביעות בתחום הנזיקין חשוב להיבדק בדיקה רפואית ישר לאחר התאונה ולא יום לאחר התאונה. יחד עם זאת חשוב לציין שבמידה ונבדקים רק לאחר 72 שעות המוסד לביטוח לאומי, וגם כל גורם אחר, מגלה חשדנות בנוגע לנסיבות של תאונה זו. המלצתי היא לפנות לקבלת טיפול רפואי מיד לאחר התאונה.

 כמובן שחוק ביטוח נפגעי תאונות קובע מספר חריגים שבהם לא זכאים לקבל פיצוי בגין ביטוח נפגעי תאונות:

  • יש להגיש את התביעה לקבלת דמי תאונה תוך 90 יום ממועד התאונה. נפגע שיגיש את התביעה  לאחר שחלפו 90 ימים ממועד התאונה, תביעתו תידחה וקרוב לוודאי שלא יקבל פיצוי מהמוסד לביטוח לאומי בגין תאונה זו.
  • הנפגע לא מקבל פיצוי בגין אובדן כושר עבודה ממקור אחר, ולרבות מהמעביד, מקרן הפנסיה וכו'.
  • בזמן שהנפגע בתאונה מאושפז במוסד לטיפול רפואי או סיעודי, שניתנים בו אכסון וכלכלה אם הזכאי שוהה במוסד כזה, שלא לשם קבלת טיפול רפואי או סיעודי הנובע מהתאונה.

דמי התאונה שמשלם המוסד לביטוח לאומי לנפגעים הוא בשיעור של 75% ממוצע השכר של הנפגע בשלושת החודשים שקדמו למועד התאונה (במידה ומדובר באדם עובד). אם מדובר באדם שאינו עובד כמו לדוגמא עקרת בית, דמי התאונה יחושבו בשיעור של 25% מהשכר הממוצע במשק, קרי כ- 2000 ש"ח לחודש. 

בעיקרון, דמי התאונה ישולמו לפרק זמן של 90 יום.

לעובד שכיר או עצמאי לא ישולמו דמי תאונה בעד שני הימים הראשונים (אלא אם כן איבד הנפגע את הכושר לעבוד למשך תקופה העולה על 12 יום ואז הוא לא יקבל תשלום רק על יום התאונה).

למי שאינו עובד שכיר או עובד עצמאי (כגון: עקרת בית או סטודנט), לא ישולמו דמי תאונה בעד 14 הימים הראשונים שלאחר יום התאונה.

פוליסת ביטוח תאונות אישיות, קרן פנסיה, פוליסת אובדן כושר עבודה  וכו...

בדרך כלל, לחלקים נרחבים באוכלוסיה יש פוליסות ביטוח שאמורות לפצות אותם במקרים של פגיעות בתאונות. מנסיוני מסתבר שבמקרים רבים, נפגעי תאונות לא מודעים לכך שהם מבוטחים בביטוחים שונים. לדוגמא, יש מקומות שבהם עושים פוליסות קבוצתיות של ביטוח תאונות אישיות, ולפעמים הפוליסות האלה מכסות לא רק את העובד, אלא גם את כל בני משפחתו. חשוב לברר ולהתעניין במקום העבודה גם שלך וגם של בן/בת זוגך האם יש פוליסת ביטוח כלשהי שמכסה את התאונה הנדונה. דוגמא נוספת היא פוליסת ביטוח תאונות אישיות שיש כמעט לכל הסטודנטים בכל המוסדות האקדמיים. חלק ניכר מהסטודנטים כלל לא מודעים שקיים ביטוח כזה, והם בכלל לא מגישים תביעות על תאונות שונות ולרבות תאונות שהתרחשו בבית. יש לבדוק גם בפוליסות ביטוח חיים ו/או פוליסות ביטוח מנהלים, האם יש ביטוח לנפגעי תאונות בית במסגרת הפוליסה. מומלץ להתייעץ עם משרד עורכי דין נזיקין ששם בוודאי יהיה עורך דין לתאונות בבית שיוכל לתת ייעוץ משפטי בנוגע לזכויות שיש לפצוע בתאונת בית. 

כאשר מדובר בילדים שנפצעו בבית, יש להגיש תביעה על פי פוליסת ביטוח תאונות אישיות תלמידים, שיש למעשה לכל ילד בגילאים 6 - 18. הפוליסה מכסה את התלמידים על כל אירוע תאונתי שמתרחש בארץ או בעולם. הפוליסה מכסה כל אירוע תאונתי במשך 24 שעות ביממה, 365 יום בשנה. פוליסת ביטוח תאונות אישיות תלמידים מאפשרת לתלמיד לקבל פיצוי יומי בגין כל תקופת האי כושר, וכן פיצוי בגין אחוזי הנכות הצמיתה במידה ותקבע לו כזו. 

תביעה כנגד המזיק:

כשמדובר בתאונת בית של אנשים בוגרים או של ילדים, ובעיקר כשמדובר בבית שאינו הבית בו גרים האנשים שנפגעו (בית של חבר, שכן, קרוב משפחה או סתם מכר), יש לבדוק כיצד התרחשה התאונה.  את הבדיקה כדאי לעשות באמצעות משרד עורכי דין נזיקין או עורך דין לתאונות בבית שיבחן את הנסיבות ויוכל לייעץ האם יש מקום להגיש תביעת נזקי גוף נגד האשם בתאונה. נזאם התאונה התרחשה כתוצאה מרשלנותו של בעל הבית (לדוגמא: לא היה אור בחדר המדרגות, המדרגה בבית הייתה שבורה, לא היה מעקה תיקני וכו'...), ניתן לתבוע את חברת הביטוח שמבטחת את הבית. לרוב האנשים יש חברת ביטוח שמבטחת אותם בגין תביעות צד ג'. יש לברר עם בעל הבית האם יש לו ביטוח אם כן, אז אפשר לתבוע את חברת הביטוח שלו וזאת מבלי להרגיש חוסר נעימות כלפי בעל הבית שבו התרחשה תאונת הבית. כמובן שאפשר לתבוע  את בעל הבית גם אם לא היתה לו פוליסת ביטוח כנגד תביעות נזקי גוף של צדדים שלישיים, אבל תביעה כזו היא הרבה פחות נוחה מבחינה משפטית וגם הרבה פחות נעימה. 

משרדנו הוא משרד עורכי דין לנזיקין המתמחה בנזקי גוף. אנו נאפשר לך להתייעץ עם עורך דין לתאונות בבית!

התקשר עכשיו לטלפון 1-800-229-444

וקבע פגישת ייעוץ ראשונית!! 

 

מומלץ לקרוא גם נושאים נוספים בתחום תאונות ופציעות לרבות פציעות בבית שעשויים לעניין אותך לשם כך לחץ על : 

 תאונות ילדים 

תאונות אופניים

פוליסת ביטוח תאונות אישיות 

תאונות תלמידים

תאונות פארקור 

תאונות ברחוב

משרדנו הוא משרד עורכי דין לנזיקין המתמחה בנזקי גוף. אנו נאפשר לך להתייעץ עם עורך דין לתאונות בבית או עם עורך דין לתאונת בית. או עם מספר עורכי דין לתאונות בבית. אנו ממליצים להתייעתץ עם עורך דין לתאונות בית ולא להבתמך רק על המאמר עזה על תאונות בית. בכל מקרה של סתירה בין האמור במאמר זה על תאונות בית לבין מה שנאמר על ידי עורך דין לתאונות בית,  שנפגך עמך באופן אישי, מומלץ להקשיב ולפעול רק לפי עצותיו של עורך דין לתאונות בית ולא על פי מאמר זה.